Buttonlara Db den bilgi okutmak yazmak??
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Buttonlara Db den bilgi okutmak yazmak??
Selamun aleykum?
Bazi buttonlarım Var sıradan bildiginiz butonlar Ben bunlara dbden Bilgi okutmak istiyorum. Yanii uzerlerindeki resimleri degistirmek istiyorum. Bir image list Nesnem var dort adet resim var her butonun icin dort durumu temsil eden resimler bunlar.
dateset dsbrowse durumunda iken butonlar uzerindeki resimlerde degisecek. nasil yapabilirim boyle birseyi
Bazi buttonlarım Var sıradan bildiginiz butonlar Ben bunlara dbden Bilgi okutmak istiyorum. Yanii uzerlerindeki resimleri degistirmek istiyorum. Bir image list Nesnem var dort adet resim var her butonun icin dort durumu temsil eden resimler bunlar.
dateset dsbrowse durumunda iken butonlar uzerindeki resimlerde degisecek. nasil yapabilirim boyle birseyi
Başlayan Herşey Birgün Bitmek Zorundadır.
Belki bu işinizi görür.
Kolay gelsin.
Kod: Tümünü seç
if IBDataSet1.State in[dsedit] then
begin
//Eğer edit modda ise
ToolButton1.ImageIndex:=0;
end
else if IBDataSet1.State in[dsinsert] then
begin
//Eğer kayıt ekleme modunda ise
ToolButton1.ImageIndex:=1;
end
else if IBDataSet1.State in[dsbrowse] then
begin
//Eğer sörf modda ise
ToolButton1.ImageIndex:=2;
end;
Tesekuur ederim Ama Olay Biraz daha farklı.. Db Kontrou olmyan nesneler dusunun Dataset kayıtlarda gezdiginde nasil bu kaytları Db olmayan kontrollere aktarabilirim. datasource un on state Olayı ile ypılıyor fakat ds browse veya ds inserte olaylarında farklı davranıyor.
Aslında bu kod ile sizin söylediğiniz arasında bir fark yokki.
Siz sorunuzda datasetin durumuna göre butonlarımın resimlerini değştiricem demişsiniz.Yani kayıt modda ise buton üzerinde farklı bir resim mesela disket işareti eğer kayıt modda değilse de başka bir resim mesela ünlem işareti vs.vs.Sorunuzdan bu anlam çıkıyor.ve verdiğim kodda bunu yerine getirir.Ancak ben butonların bu durumlara göre caption özelliklerini de değiştiricem dersen koda küçük bir ekleme yapalım.
Ve mesela burada db özelliği olmayan ToolButtonun caption özelliğine dbden bir bilgi çekelim.
Sorunuzdan ben bunu anladım eğer aradığınız bu değilse daha açıklayıcı bilgi yazmalısınız.Kolay gelsin.

Siz sorunuzda datasetin durumuna göre butonlarımın resimlerini değştiricem demişsiniz.Yani kayıt modda ise buton üzerinde farklı bir resim mesela disket işareti eğer kayıt modda değilse de başka bir resim mesela ünlem işareti vs.vs.Sorunuzdan bu anlam çıkıyor.ve verdiğim kodda bunu yerine getirir.Ancak ben butonların bu durumlara göre caption özelliklerini de değiştiricem dersen koda küçük bir ekleme yapalım.
Ve mesela burada db özelliği olmayan ToolButtonun caption özelliğine dbden bir bilgi çekelim.
if IBDataSet1.State in[dsedit] then
begin
//Eğer edit modda ise
ToolButton1.ImageIndex:=0;
ToolButton1.Caption:=IbDataset1.FieldbyName('Databaseden Okutmak İstediğin Field').AsString;
end
else if IBDataSet1.State in[dsinsert] then
begin
//Eğer kayıt ekleme modunda ise
ToolButton1.ImageIndex:=1;
ToolButton1.Caption:=IbDataset1.FieldbyName('Databaseden Okutmak İstediğin Başka Bir Field').AsString;
end
else if IBDataSet1.State in[dsbrowse] then
begin
//Eğer sörf modda ise
ToolButton1.ImageIndex:=2;
ToolButton1.Caption:=IbDataset1.FieldbyName('Databaseden Okutmak İstediğin Başka bir Field').AsString;
end;
Sorunuzdan ben bunu anladım eğer aradığınız bu değilse daha açıklayıcı bilgi yazmalısınız.Kolay gelsin.
-
- Kıdemli Üye
Burada data setin insert edit veya browse ozellikleri ile ilgili durmlarıı kontrol ettieriyoruzz.. Fakat Ben
Dbden veri girisi yapma noktasında ola farklı benc.
Bir table da ki degislkenler. integer degerler var 1 To 5 e kadar farklı degerler var Her sayı İmage listeki bir remi ifade ediyor
data set birinci kayda geldiginde Butonun uzerindeki resim faklı olacak ikinci kayıtta farklı..
Daha nasil anlatabilirm bilmiyorum.. yapıcaz birseyler
Dbden veri girisi yapma noktasında ola farklı benc.
Bir table da ki degislkenler. integer degerler var 1 To 5 e kadar farklı degerler var Her sayı İmage listeki bir remi ifade ediyor
A B C
1 5 4
2 2 3
data set birinci kayda geldiginde Butonun uzerindeki resim faklı olacak ikinci kayıtta farklı..
Daha nasil anlatabilirm bilmiyorum.. yapıcaz birseyler
ToolButton1.imageindex:=IBDataset1.FieldByName('A').asInteger;
İligine tesekur ederim Oncelikle
Buttonun herhangi bir Db nesnesi gibi davranması icin hangi nesnenin Hangi olyına yazmamız gerekiyor ?
ToolButton1.imageindex:=IBDataset1.FieldByName('A').asInteger