cxgrid kullaniyorum. master'a cift tikladigimda istedigim cell in value sini alabiliyorum. fakat detail'e cift tikladigimda value hep bos dönüyor.
detail de value alabilmemin bir imkani var mi?
simdi den tesekkür ediyorum...
cxgrid detaildblclick ile value almak
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
cxgrid detaildblclick ile value almak
kıdemsiz üye
Aklıma ilk gelen View ı yanlış yazmış olabilirsin, diğer taraftan kullandığın versionun bug raporlarına sitesinden bakmanıda tavsiye ederim.
kullandığın kodları buraya yazarsan sorunda çözüme daha kolay ulaşacaksın sanırım
Kolay gele
kullandığın kodları buraya yazarsan sorunda çözüme daha kolay ulaşacaksın sanırım
Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
FreeMan 35.5
her field icin ayri bir isim verdim. masterdaki 1 nolu field in ismi m1 ve masterview in ondblclick olayina showmessage(m1.EditValue) dedigimde üzerine tikladigim row un 1 nolu cell inin valuesini gösteriyor.
detail view de ise master in alt kategorilerini listeliyorum ve 1 nolu field in ismi D1. ondblclick olayina showmessage(D1.EditValue) dedigimde bos string dönüyor.
row u normalinde focus yaptigimizda dataset in secilen row'u da otomatik secilmis oluyor. master tablonun Dataset'inin o an ki value sini alabiliyorum ama Detail dataset in o an ki valuesini yine alamiyorum.
biraz karisik anlattim sanirim.
derdi anlatmakta mesele oldu bu kafayla
detail view de ise master in alt kategorilerini listeliyorum ve 1 nolu field in ismi D1. ondblclick olayina showmessage(D1.EditValue) dedigimde bos string dönüyor.
row u normalinde focus yaptigimizda dataset in secilen row'u da otomatik secilmis oluyor. master tablonun Dataset'inin o an ki value sini alabiliyorum ama Detail dataset in o an ki valuesini yine alamiyorum.
biraz karisik anlattim sanirim.
derdi anlatmakta mesele oldu bu kafayla

kıdemsiz üye
Evet baya bi karışık anlattın
Yazdıklarından anladığım 2 olasılık var "D1.EditValue" edit edilirse klavyeden girilen bilgi yani gride post edilmeyen değer olarak anladım ben bunu, am aemin değilim bunu bir kotrol et.
Diğeride master seçili iken yani masterview dan kayıt alabilirsin, ama detailview focused yada selected olmadığından viewdan değer alamıyo olabilirsin
Kolay gele

Diğeride master seçili iken yani masterview dan kayıt alabilirsin, ama detailview focused yada selected olmadığından viewdan değer alamıyo olabilirsin
Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
FreeMan 35.5
FreeMan 35.5
abi master in yanindaki arti isaretine basarak detail i aciyorum sonra da mouse ile detail i select yapiyorum.
bu noktada detail selected...
ve cift tikladigimda bana deger dönmüyor. D1.EditValue null dönüyor.
simdi select yaptigimda detail in bagli oldugu dataset in selected index e konumlanmasi lazim. ve ben DetailDataSetID.Text diye göstermek istedigimde, hangi row a konumlanirsam konumlanayim hep birinci satirin id numarasini veriyor. 5 e tiklayayim yine 1 diyor 3 e tiklarsam yine 1 diyor
bu noktada detail selected...
ve cift tikladigimda bana deger dönmüyor. D1.EditValue null dönüyor.
simdi select yaptigimda detail in bagli oldugu dataset in selected index e konumlanmasi lazim. ve ben DetailDataSetID.Text diye göstermek istedigimde, hangi row a konumlanirsam konumlanayim hep birinci satirin id numarasini veriyor. 5 e tiklayayim yine 1 diyor 3 e tiklarsam yine 1 diyor

kıdemsiz üye