demo oluşturma???
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
merhaba,
ben bu işte usta değilim, ve işi bilen ustaların işine karışmak istemem ama bu soru ve cevaplardan anladığım define olayında demo yazmış ve exe oluşturmuş isen yazdığın bazı kodları çalıştırmıyor ve mesaj veriyor. asıl diye yazmış isen bu defini else ile gözardı edip tüm kod ve uygulamaları çalışır hale getiriyor. ben bunu anladım ve yaş+1 oldu. öğrenmenin yaşı yok.
kolay gelsin
ben bu işte usta değilim, ve işi bilen ustaların işine karışmak istemem ama bu soru ve cevaplardan anladığım define olayında demo yazmış ve exe oluşturmuş isen yazdığın bazı kodları çalıştırmıyor ve mesaj veriyor. asıl diye yazmış isen bu defini else ile gözardı edip tüm kod ve uygulamaları çalışır hale getiriyor. ben bunu anladım ve yaş+1 oldu. öğrenmenin yaşı yok.
kolay gelsin
Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.
Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.

Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.

IFDEF blokları arasında kalan kodlar Conditional Compile (Koşullu Derleme) esnasında işleniyor. En güzeli bir örnek verip anlatmak
Bu kod aslında şu ile aynı
Delphi koşula uymayan kod bloğunu olduğu gibi çıkaracak, hiç derlemeyecek. DEFINE DEMO satırını kaldırdığınızda da kodunuz sanki böyle yazılmış gibi derlenecek.
Demo yaparken avantajınız; programın istediğiniz özelliklerini demo sürümde olduğu gibi çıkarabilmeniz olacak.
Kod: Tümünü seç
{$DEFINE DEMO}
begin
{$IFDEF DEMO}
ShowMessage('Demo Sürüm');
{$ELSE}
ShowMessage('Tam Sürüm');
{$ENDIF}
end;
begin
ShowMessage('Demo Sürüm');
end;
begin
ShowMessage('Tam Sürüm');
end;
Madem cevap gelmiyor ben söyleyeceğimi söyleyeyim. Öncelikle bu lafı yönetim harici birisi söylese dikkate almazdım ama madem yönetimden birisi söylemiş o zaman benimde söyliyecek iki çift lafım var. Bir yönetici olarak, paylaşım ortamı olarak adledilen bu mekanda paylaşımın engellendiği durumlarda müdahale etmeniz gerekir. Bir şeyler paylaşılmak istendiğinde değil. Ayrıca forum kurallarında da "birisinin başlattığına başkası devam edemez" diye de bir ibare olmadığından size söz söyleme hakkı düşmez. O yüzden haddinizi bilin, işinize bakın.