deneme diye bir tablom olsun.bunun da AD ve SOYAD gibi iki alani olsun.
bu tablodaki butun AD alanlarini dbcomboxta gostermek istiyorum.SOYAD alanini ise diyelimki DBEdit te gosterecegim. Dbcomboboxtan Diyelim ADI Ahmet i sectiysem.DBEditte de onun soyadi gozukecek.
Kisacasi DBcomboda butun isimleri gorup istedigimi secip o kaydin uzerine konumlanmak istiyorum. simdiden tesekkur ediyorum.
DBCombobox ta sorgu sonucunu listeleme
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
bunu sql kodları ile rahatça yapabilirsin
viewtopic.php?t=988&highlight=dbcombobox+dbedit
bu başlığı bi incele
viewtopic.php?t=988&highlight=dbcombobox+dbedit
bu başlığı bi incele
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Forumun 365. Üyesi
Hiç Bir Şey İnsan Kadar Yükselemez ve Alçalamaz
Erkan ÇAĞLAR
Forumun 365. Üyesi
Erkan ÇAĞLAR
hocam eğer dbcombobox kullanıyorsan içine verileri manual olarak doldurmak zorundasınsalihzeki yazdı:biraz daha aciklayici yazabilirseniz sevinirim.Forma Query componenti ekledim.İlgili baglantilari yaptim.ama bir turlu kombo icine databasedeki tum AD bilgilerini getiremedim.ilginiz icin tesekkurler.
yok eğer lookoupcombobox kullanıcaksan onun bi listsource bide data source özelliği var
onları bağlaman gerekir.
listsource özelliğine listeyi nerden alacaksa oraya
datasource özelliğinede nereye yazacaksa oraya bağlaman gerekir.
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Forumun 365. Üyesi
Erkan ÇAĞLAR
Forumun 365. Üyesi
Erkan ÇAĞLAR
İlginiz icin tesekkurler.
ALUCARD yazdı:hocam eğer dbcombobox kullanıyorsan içine verileri manual olarak doldurmak zorundasınsalihzeki yazdı:biraz daha aciklayici yazabilirseniz sevinirim.Forma Query componenti ekledim.İlgili baglantilari yaptim.ama bir turlu kombo icine databasedeki tum AD bilgilerini getiremedim.ilginiz icin tesekkurler.
yok eğer lookoupcombobox kullanıcaksan onun bi listsource bide data source özelliği var
onları bağlaman gerekir.
listsource özelliğine listeyi nerden alacaksa oraya
datasource özelliğinede nereye yazacaksa oraya bağlaman gerekir.