Server Client İçin Yardım

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
utkulas
Üye

Server Client İçin Yardım

Mesaj gönderen utkulas »

Arkadaşlar Bi Serverdan Memo1 e Girilen Mesajın Gönder Butonuna Basılınca Client teki Memo1 de Aynı Anda Görüntülenmesini İstiyorum. Bağlantıyı Kurdum Sanırım. Fakat Butona Basılınca Değil Client Bağlanır Bağlanmaz Memodaki Mesaj Gliyo. İlk Olarak Bunu Nasıl Butona Basılınca Göndeilmesini Sağlarım?

İkinci Olarak Memonun Sadece 1. Satırını Alıp Yolluyo. Neden Hepsini Yollamıyo. Nasıl Çözebileceğim Konusunda Fikri Olan Varmı Acaba???
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Elinizdeki kodunuzu buraya kopyalarsanız, kaynak kodu inceleyip size yanıt verebiliriz.

Cevap yazma adımında, Üst taraftaki butonlarda Code yazan butona basın, sonra [ code ] gibi bir TAG açacaktır editör, oraya kod örneğinizi yapıştırın ve sonra tekrar Code yazan butona basın.

Bu işlemi belki biliyorsunuzdur ama bilmiyorsanız yardımcı olmak maksadıyla çaıklayım dedim.

Kolay Gelsin
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
kutal
Üye

Mesaj gönderen kutal »

selam
istemci/sunucu(client/server ) mantığında, sunucu istemcinin isteği doğrultusunda yanıtta bulunur. bu durumda sunucu istendiği her an(yani butona basıldığı rastgele bir anda ) veri gönderemez diye biliyorum.
istemcinin sunucuya belirli aralıklarla "duyurun varmı?" diye sorması sonra cevap beklemesi gerekir.

bilgimde bir eksiklik varsa lütfen düzeltiniz ben de böylece öğrenmiş olurum

saygılar
iyi çalışmalar.
balıkçıdan balık isteme, balık tutmayı öğretmesini iste....
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Selamlar,

Client/Server (İstemci/Sunucu) mimarilari hakkında özet ve kısa bir bilgi vereyim.

Ağ trafiğini azaltmak, veri güvenliğini arttırmak ve de hızlandırmak için kullanılmakta olan bir mimaridir.

Bir veya birden fazla server ve bundan hizmet bekleyen bir sürü istemciden oluşur. İstemciler sunucuya istedikleri bilgiyi networkten bildirir. Server'da gelen bu istekleri yorumlayıp istemcilere geri döndürür veya yanıtlar.

Bu kısım aslında başlı başına bir konu ama özeti bu. Ancak daima istemci, sunucudan talepte bulunmaz (bulunmayabilir) örneğin FB gibi bazı C/S Mimarisindeki DB'ler sunucu ayağından istemcilere (istemciler herhangi bir talepte bulunmasalar dahi) bilgi gönderebilir.

Daha detaylı anlatılabilir ama çok özetle budur.

Kolay Gelsin
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/