Client-Server programda Componetlerin Çalıştırılması
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Client-Server programda Componetlerin Çalıştırılması
Başlık biraz garip oldu ama bu soruna tam olarak ne yazayım bende bilemiyorum.Aidaim'in MsgCommunicator component'ini kullanıyorum sorunum şu örneğin bir butona basınca form 2 açılıyor ve üzerinde bir memo ve button var herşey normal ancak ben client'ten bir mesaj gönderdiğimde örnegin "formac" diye text gönderdiğim zaman, tabi karşı taraftada böyle bir text gelirse form2.show yap diyorum.Formu açıyor ama üzerinde ne memo nede button hiçbiri yok.Gelen mesajı kontrol ediyorum sorun yok mesaj geldiğinde gerçekleşen olayı kontrol ediyorum olay gerçekleşiyor.Server üzerindeki butona basıyorum form2 normal açılıyor ama client'ten gelen mesaj ile form2.show yapmak istediğimde form2 üzerindeki hiçbir bileşen görünmüyor.Çıldırmak üzereyim ne olabilir sorun??
hayır gkimirti formu create etmiyorum zaten az sayıda form var onlarda program açılırken auto-create olarak oluşturuluyor. Ben sadece show diyerek form2 'yi kullanıcıya gösteriyorum işin ilginci bunu form1 üzerindeki bir buton ile yaptığımda bir sorun yok ancak client 'den gelenj mesaj sonucunda form2.Show komutunu işlettiğimde sanki başka bir form2 show olauyor üzerinde hiçbir bileşen yok sadece form 2 görünüyor ismide kontrol ettim evet açılan form form2, yani başka bir formda açılmıyor ama anlamıyorum artık nedir bu sorun?