Delphi 7 to Delphi2005

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
youutek
Üye

Delphi 7 to Delphi2005

Mesaj gönderen youutek »

slm...
arkadaşlar ben bi projede delphi 7 ve 2005 de çalışıyorum delphi 7de yazdığım formu ve unit delphi 2005 de açmak istiyorum hata veriyor

açıkcasi delphi 2005 de ana formu tasarladım delphi 7 deki yazdığım formları ana forma child olarak ekleyip çalıştırmam lazım yardım ederseniz sevinirim

çok saoolun
Kullanıcı avatarı
NewMember
Üye

Mesaj gönderen NewMember »

Farketmezki.Yani delphi 7 de hazırladığın tüm formları delphi 2005e alabilirsin.Ana projeni açtıktan sonra file open diyerek diğerlerini(7 de hazırladıklarınıda) açıp farklı kaydet ile projene alabilirsin.Yani 7 ile 2005 arasında win32 anlaımda bir fark yok.
Kullanıcı avatarı
youutek
Üye

component gibi geliyo bana

Mesaj gönderen youutek »

abi onu çokdenedim ama boş form geliyor delphide farklı componentler kullanarak tasarladığım formlar bundan kaynaklanıyor olabilir bence bunun bi çözümü varmı
Kullanıcı avatarı
fahrettin
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen fahrettin »

Delphi 7 de iken 3. parti farklı componentler kullandıysanız aynı componentleri Delphi 2005 e de yuklemeniz sart. Ayrica verdigi hata nedir belirtmemissiniz... Cozum icin en onemli ipucu verdigi hata mesaji...
* http://www.fahrettin.org Manzara Fotoğraflarım... :)
* http://delphiturkiye.gunduz.info Seminerler... ;)
* http://www.hakmar.com.tr Kalite bir haktır... 8)
Kullanıcı avatarı
youutek
Üye

Mesaj gönderen youutek »

error reading form başlıklı bi hata ıgnore all tık lıyorum boş form olarak geliyor ve çalıştırdığımda gelmeyen nesnelere tek tek hata veriyor bulunamadı gib hatalar

delphi 7 kullandığım component lerin 2005 desteği yok yapamıyorum onu

ben bu forumları bir component tarzında paket yapıp 2005 e yükleye bilirmiyim varmı öle bi imkan delphide[/img]
Kullanıcı avatarı
NewMember
Üye

Mesaj gönderen NewMember »

youutek demişki:
error reading form başlıklı bi hata ıgnore all tık lıyorum boş form olarak geliyor ve çalıştırdığımda gelmeyen nesnelere tek tek hata veriyor bulunamadı gib hatalar
Fahrettin abinin söylediği gibi bunlar kullandığın componentlerden kaynaklanıyor.Eğer komponentlerin source dosyaları var ise onları delphi 2005 menüsünden File*New-Package diyerek yeni bir package dosyası açarak ve o pas dosyalarını package1.bpl dosya adının üzerine sağ tıklayarak Add diyerek ekleyebilirsin ve sonrada Compile ve Install diyerek o komponentleri de delphi 2005e kurabilirsin.
Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
youutek
Üye

Mesaj gönderen youutek »

bukadar bilgiden sonra yapamazsam ayıp olur ben deneyim tekrar dönecem çokkk teşekkürler ilgilerinize
Kullanıcı avatarı
youutek
Üye

Mesaj gönderen youutek »

olmadı her türlü denedim olmadı saçma sapan birsürü hata üzerine hata az daha zorlasam hataya bile hata verecek

mutlaka bi yolu vardır ve onu bulacam gelir size anlatırım
Kullanıcı avatarı
youutek
Üye

Mesaj gönderen youutek »

olmadı her türlü denedim olmadı saçma sapan birsürü hata üzerine hata az daha zorlasam hataya bile hata verecek

mutlaka bi yolu vardır ve onu bulacam gelir size anlatırım
Kullanıcı avatarı
hbahadir
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen hbahadir »

forumda daha önce dll içerisinden form çağırma bahsi geçmişti, biraz arama yaparsan belki problemini bu şekilde halledebilirsin.
Kullanıcı avatarı
youutek
Üye

Mesaj gönderen youutek »

arkadaşlar yardımlarınız çok teşekkür ederim ama olmadı yapamadım.

tek bi yol kaldı delphi 2005 'ButtonGroup' diye bi nesne var bunu delphi 7 ye nasıl aktara bilirim 2005 deki bir nesneyi component paketi haline getirmenin bi yolu varmı. yada 'ButtonGroup' un delphi 7 için component mevcutmu bilenlerin yardımı için teşekkürler