I/O error 183 hatası

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
huseyinert
Üye

I/O error 183 hatası

Mesaj gönderen huseyinert »

s.a arkadaşlar
ana makinaya bağlanan terminal makida programı çalıştırdığımda önce bu hata mesajını veriyor tamam ı tıklayınca program açılıyor, sadece ilk açılışta veriyor bu hatayı ve programın çalışmasında bir aksatma meydana getirmiyor ama bu hatanında ortadan kalkmasını istiyorum neden kaynaklanıyor ve nasıl çözülebilir acaba :?:

kolay gelsin
"Kula bela gelmez Hak yazmayınca,Hak bela yazmaz kul azmayınca..." MEVLANA
Kullanıcı avatarı
hbahadir
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen hbahadir »

Kullanıcı avatarı
huseyinert
Üye

hbahadır hocam ben bu linklerde bişey anlamadım siz açıklarmısınız? sorun neden kaynaklanıyormuş ve çözümü nedir acaba?
Kullanıcı avatarı
hbahadir
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen hbahadir »

183 nolu hata kodu windows.pas dosyasında ERROR_ALREADY_EXISTS ' a karşılık geliyor. Yani sen programının başlangıcında örneğin varalon bir kütüğü yada dosyayı tekrar oluşturmaya çalışıyosun muhtemelen.

Not : Size daha fazla yardımcı olabilmemiz için sadece hata mesajını değil, projenizle ilgili (debug yaparsan hatanın hangi satır ve satırlarda oluştuğunu görebilirsin) hata veren kodlarınızı da yazarsanız hem biz varsayımda bulunmak zorunda kalmayız, sizde sorunuza daha net cevaplar alabilirsin.

Ek olarak hata veren kodları {$I+} ve {$I-} bloğu arasına yazarsanız gereksiz hata mesajları almazsanız.
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Google'da io error 183 delphi şeklinde aradım ve bir çok sonuç döndü. Google'ı kullanalım.. :!:

ERROR_DUP_NAME
A duplicate name exists on the network. (Cannot create a file that already exists.)

Bu hata diyor ki Network üzerinde yaptığın dosya kaydetme vs. işleminde zaten aynı isimli bir dosya bulundu. Bunu yapamazsın.

IO hata listesi için bkz. http://homepages.borland.com/efg2lab/Li ... Result.htm
Kullanıcı avatarı
huseyinert
Üye

tşk. ederim sorunu anladım galiba program açılırken klasör yoksa tekrar oluştur diye bi komut var bundan kaynaklanıyor sanırım...bi deneyeceğim