idabi32.dll access violation

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
cuneyt22
Üye
İletişim:

idabi32.dll access violation

Mesaj gönderen cuneyt22 »

s.a arkadaşlar..

şimdi dxdbgridin dxDBGrid1CustomDrawCell olayına şunları yazıyorum

Kod: Tümünü seç

AColor :=StringToColor(QRenk.FieldByName('ArkaPlan_rengi').AsString);
AFont.Color :=StringToColor(QRenk.FieldByName('YAZI_rengi').AsString);
yanib i query deb renkleri okutup ona göre gridi renklendiriyorum aslında bi sorun yok gibi ama 1.çok yavaş 2. bazen idapi32.dll access violation hatası veriyor bu nedenle kullanamıyorum BDE+ORACLE+delphi7 kullanıyorum ..
Kullanıcı avatarı
cuneyt22
Üye
İletişim:

arkadaşlar bu arada ismi yanlış yazdım idabi32.dll değil idapi32.dll access violation olacak idi
Kullanıcı avatarı
hbahadir
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen hbahadir »

Oracle'ın hangi sürümünü kullanıyosun ? Ve bu hatayı nerelerde alıyosun ? Daha detaylı bilgi verirsen daha fazla yardımcı olunabilir.

Ek olarak her grid çiziminde vt ' den bilgi okumak yerine değerleri değişkenlere alıp ordan okutman daha mantıklı olur.
Kullanıcı avatarı
cuneyt22
Üye
İletişim:

hocam oracle 10g kullanıyorum.şimdi ben vt da renkleri saklıyorum ve grid üzerinde iken node de bi query çalıştırıyorum o gridin bi değerini alıyorum ve query ile sorguladıktan sonra gridi gelen renklerle renklendiriyorum.ama bu işlem çok yavaş gelmesini sağlıyor gridteki verilerin..bunu nasıl hızlandırabiliriz..bu hata ise grid üzerinde biraz hızlı işlem yaptığımda veriyor..değişkenlere nasıl atacam ki her nodede değer değişiyor..
Kullanıcı avatarı
selman
Üye

Mesaj gönderen selman »

selam
bence bu hata BDE den kaynaklanıyor olabiir.İsterseniz BDE yi tekrar kurmayı deneyin.
Kullanıcı avatarı
cuneyt22
Üye
İletişim:

arkadaşlar halllettim sorunu allah razı olsun sizde..sorun şu idi gridi renklendirdikten sonra application.ProcessMessages koymuştum onu kaldırdım oldu..birde yavaşlığıda birkaç sorgu koymuştum bunları biraz değiştirdim kolaylaştırdım oldu ..