s.a
öncelikle siteniz bir harika ve çok sıcak bir site bundan dolayı tüm user ve admin abilerimi tebrik ederim. (ilk mesajım olduğu için bunları yazıyorum:)
şöle birşey yapmak istiyorum. delphide bir form içine bir buton koyacağım ve bu butona basınca exe kendi kendini silecek.
sanırım windows apileri ile ilgili birşey ama şuanda öğrenciyim fazlada bir bilgim yok bu konuda. Yardım eden, etmek isteyipte edemeyen tüm abilerimden Allah razı olsun.
selametle...
exe programı kendi içinden imha(silmek) etmek
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
a.s
öncelikle hoşgeldiniz. çalışan bir exe'yi silmeniz mümkün değil, buna en başta işletim sistemi izin vermez. ancak programı kapatırken silmeniz mümkün, o da şu şekilde;
butona basınca programı kapatıyor ve ardından siliyor. ben bu şekilde yaptım sorunsuz çalıştı. (Bu arada Winexec ile msdos komutlarının çalıştırılması, dosyaların klasörlerin program içinden açılması gibi çeşitli yelpazedeki işlemleri yapabilirsiniz.)
senin istediğin de müfettiş gadget'ın mesajları gibi olmuş. bu mesaj okunduktan 10 sn sonra kendini imha edecektir diye bi laf vardı. bu program da o hesap.
öncelikle hoşgeldiniz. çalışan bir exe'yi silmeniz mümkün değil, buna en başta işletim sistemi izin vermez. ancak programı kapatırken silmeniz mümkün, o da şu şekilde;
Kod: Tümünü seç
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
close;
WinExec('command.com /c del project1.exe',sw_Hide);
end;
senin istediğin de müfettiş gadget'ın mesajları gibi olmuş. bu mesaj okunduktan 10 sn sonra kendini imha edecektir diye bi laf vardı. bu program da o hesap.
En son mucar tarafından 12 Eki 2005 02:05 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
"Evine bakmaktan aciz olan; ilerici, üç kıtaya hükmeden ecdadın mı gerici?"
Çalışan Exeyi Kpatma
başka bir exeden çalışan bir program nasıl kapatılır.
Kod: Tümünü seç
myHWND := FindWindow(nil, pchar('xprogram'));
if myHWND <> 0 then
PostMessage(myHWND, WM_CLOSE, 0, 0);