Rave Raport DataMemo Komponenti Boyutunu Sabitlemek

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
NewMember
Üye

Rave Raport DataMemo Komponenti Boyutunu Sabitlemek

Mesaj gönderen NewMember »

Arkadaşlar merhaba.Sorunum şu.Şimdi rave reporttaki data memo komponentlerinin boyutlarının sadece bizim disayn yaparken çizdiğimiz kadar olmasını sağlarız?Tüm zöelliklerini denedim ama olmuyor.Yani diyelimki ben 3 satırlık bir yer ayırdım ama databasede 6 satırlık bir bilgi varsa bu datamemo komponenti 6 satır bilgiyi de gösteriyor ve aşağı uzuyor.Dolayısıyla altındaki diğer datamemo komponentinin sahasını kaplıyor ve yazılar birbirine karışıyor.Bunu acaba nasıl çözebiliriz.Aslında güzel bir özellik ama altındaki diğer komponentlerde kaysa üst üste gelmeseler.

Teşekkürler.Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

- QuickReport'cuyum ama Delphi 2006 ile mecburi Rave'ci olucam gibi. Onun için incelemeye başlarken mesajını gördüm...

- ExpandParent değerini False yapınca istediğini yapacak gibi görünüyor ama emin değilim.. İçerdiği Memo içeriğini göstermek için yüksekliği büyütür gibi bir ibare geçiyor. Tercüme hatam da olabilir... :oops:
Resim
Resim ....Resim
Kullanıcı avatarı
NewMember
Üye

Hocam haklıymışsınız.Dediğiniz parametreyi false yapınca oluyormuş.Teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

Sevindim. Ben de sayende ilk Rave adımımı atmış oldum Resim
Resim
Resim ....Resim
Kullanıcı avatarı
NewMember
Üye

Hocam aslında bu forumda ve diğer başka yerlerde rave hakkında çok güzel şeyler duydum.Yani çok mükemmel bir raporlama aracı olduğu hakkında falan.Ama bende pek fazla öyle özelliğini keşfedemedim.Free Report kullanıyordum.Tasarım yapmak falan onda daha kolaydı biçok özelliği benim hoşuma gidiyordu ancak sorunları çok çıkıyor diye(özellikle runtime-design time arasında farklılıklar) bıraktım.Rave kullanmaya çalışıyorum.Değişik güzel özelliklerini keşfedersem foruma yazarım ancak galiba bu özellikleri çok gizli yada bizden saklanıyor. :lol: :lol: :lol:

Birde Report Manager varmış free olarak ancak oda bir muamma.Galiba bu Raveyiçözsek iyi olacak. :lol: