selam
yapmak istediğim şey; en az n sayıda en çok m sayıda (n<m)rakam/karakterden oluşan ve aralarında tire gibi bir ayraç bulunan k sayıda paketleri form üzerinde göstermek ve değiştirebilmek.
örnek:
n=2
m=4
k=3 yani enaz iki karekterli enfazla 4 karakterli aralarında tire olacak şekilde 3 alan oluşturalım.sonuç;
xx-xxx-xxxx
burada kullanıcı 2 den az, 4 den fazla karakter girememeli.n,m,k programda sabitlenebilir.
editmask la birşeyler denedim ama başaramadım.
tavsiyelerinizi bekliyorum.
herkese çalışmalarında başarılar dilerim...
maskeli veri girişi
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
maskeli veri girişi
balıkçıdan balık isteme, balık tutmayı öğretmesini iste....
TMaskEdit bileşeninin MaskEdit property'sine
Kod: Tümünü seç
AA\-AA\-AAAA;1;_
selam
ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.
ancak verdiğiniz algoritmada ilk tireden önce 3 ya da 4 karakter girmek istersek giremiyeceğiz, oysa benim istediğim 2,3 veya 4 karakter girebilinmesi. yani girilecek karakter sayısı sabit olmamalı,belirli bir aralıkta almalı.
maximum girilecek değer kadar 'A' koysak, bu sefer de 2 den az karakter girmemesini nasıl sağlayabiliriz.
saygılar
ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.
ancak verdiğiniz algoritmada ilk tireden önce 3 ya da 4 karakter girmek istersek giremiyeceğiz, oysa benim istediğim 2,3 veya 4 karakter girebilinmesi. yani girilecek karakter sayısı sabit olmamalı,belirli bir aralıkta almalı.
maximum girilecek değer kadar 'A' koysak, bu sefer de 2 den az karakter girmemesini nasıl sağlayabiliriz.
saygılar
farklı editler kullanmak ve ya stringgrid kullanmak benimde aklıma geldi ama biraz hammallık gibi geliyor.
belki bilmediğim bir öneri sorunun çözümüne yardımcı olabilir diye sizlerinde fikirlerini almak istedim. Nebileyim, bu işi görecek bir component vardır vs...
saygılar...
belki bilmediğim bir öneri sorunun çözümüne yardımcı olabilir diye sizlerinde fikirlerini almak istedim. Nebileyim, bu işi görecek bir component vardır vs...
saygılar...