DBChart a sadece belirli bir tarih aralığının atılması

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
kazimates
Üye
İletişim:

DBChart a sadece belirli bir tarih aralığının atılması

Mesaj gönderen kazimates »

mssql den dbgride ADOUretimTable ı atıyorum ve bu arada bu table da sut ve tarih diye iki kolon var dbchartın x axisinde şimdiki tarih ve simdiki tarihden itibaren 365 gün eskisine kadar seçip amak istiyorum bu arada y axsinde sut kolonundan gelen tum değerlerini göstermek istiyorum bununla ilgili nasıl bir kod yazılabilir. Not bu arada tarih kolonunda 365 den fazla değer olacağı kesin ama ben sadece şimdiki tarih ve bu tarihden onceki 365 gündeki değerleri listelemeliyim.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

- Girişleri deneme yanılma ile halledemez misniz ? Veritabanını sorgulayın ve sonuçları açık iken TDBChart ayarlarına girişin.

- Buradan bilgi vermek çok zor olacak.. Evinde denemek isteyenlere bu tip bir veri bloğunu veritabanı olarak vermen gerekecek.
Resim
Resim ....Resim
kazimates
Üye
İletişim:

cevabınızı tam olarak anlayamadım

Mesaj gönderen kazimates »

öncelikle ilginizden ve cavabınızdan dolayı teşekkür ederim ve u arada cevabınızı okuduğumda pek birşey anlayamadım burada deneme yanılma yapabilecek bir durumumuz olmaması gerekmezmi çünkü kayıttarihi ve sut kolonlarında zaten şu anda veri var ve sut kulonunu y axisine koyabiliyoruz ve x axisine ise tum tarih alanları konuluyor fakat dbgridde veya tam anlatımı kayıt filtrelenmesine rağmen x axisine gelen kayıttarih alanında atıyorum 3 yıllık he değerler var ve bu gunluk olarak olarak kaydediliyor ve hergun 3 yeni kayıt kaydediliyor fakat b,z tam olarak bugun ve 365 gun eskisine kadar olanları x axisine koymak istiyoruz.

saygılarımla,

kazim ates
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

- Rica ederim ama ilk mesajınıza tekrar bakarsanız ortada bir problem yokmuş gibi bir izlemin edindim. Sadece bu işlem nasıl yapılırı soruyorsunuz gibi gördüğümden ilk adımı sizin yapmanızı istedim... Yanlış anlamış olduğum açık...

- Bu cevabınızdan dola çıkarak, ilgili 365 geriye dayanan raporu elde edecek bir Query oluşturup, bu ürün sorguyu DBChart'a yönlendirin cevabım yeterince basit kalmaz umarım... :idea:
Resim
Resim ....Resim