Herhangi bir hücredeki bilgiyi tıklamayla nasıl edit.text,e aktarırım?
1.cxdbgrid,in herhangi bir hücresindeki bilgiyi Edit1.Text,e tıklamayla nasıl aktarırım.
ayrıca..
2.Localhost,taki SQLSERVER,ımda bağlantı yaptığım databasi işyerimde de kullanmak istiyorum ama her seferinde ADOConnection1.ConnectionString satırını değiştirmek gerekiyor.(Server,Kullanıcı,Password ...gibi)
ConnectionString bilgisini herhengibir text dosyasından nasıl aldırabilirim.
Herhangi bir hücredeki bilgiyi tıklamayla nasıl edit.text,e
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
1- cxDBGrid veya başka bir DBGrid, sonuçta ekrana yansımış olan bilgi veritabanından geldiğine göre çözümü kaynakta aramalısın.. İlgili kaydın ilgili alanını aldığında Grid'in ilgili hücresindeki veriyi okumuş olursun. Rapor dahi olsa, raporu kendin generate edebilirsin...
2- INI dosyalarla çalışmak üzere forumda arama yaptır. Bu iş için biçilmiş kaftan... Makaleler kısmında senin için bir tane buldum..
viewtopic.php?t=10621 açıklama yapılmamış ama koddan yola çıkarak çözebileceğini değerlendiriyorum.
- Hatırlatama: INI Dosyalar, yapısı gereği bir Text dosyadır. Tanımlanan belirli gruplarda bir araya getirilen değişkenler ve onların değerlerini içeren yığın dosyasıdır..
2- INI dosyalarla çalışmak üzere forumda arama yaptır. Bu iş için biçilmiş kaftan... Makaleler kısmında senin için bir tane buldum..
viewtopic.php?t=10621 açıklama yapılmamış ama koddan yola çıkarak çözebileceğini değerlendiriyorum.
- Hatırlatama: INI Dosyalar, yapısı gereği bir Text dosyadır. Tanımlanan belirli gruplarda bir araya getirilen değişkenler ve onların değerlerini içeren yığın dosyasıdır..
Selam.. o zaman işiniz daha da kolaylaşıyor...
- Kullandığınız grid'de onCellClick adında bir event varsa oraya şu şekilde bir uygulama yapma şansınız vardır...
- Kullandığınız grid'de onCellClick adında bir event varsa oraya şu şekilde bir uygulama yapma şansınız vardır...
Kod: Tümünü seç
procedure TForm1.DBGrid1CellClick(Column: TColumn);
begin
Edit1.Text := Column.Field.Value;
end;