yeni kullanıcı

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
oguz_gun
Üye

yeni kullanıcı

Mesaj gönderen oguz_gun »

selam arkadaşlar

daha öncede sordum ve gene soruyorum. ben pascal dilinde çok iyi olmasada genede yakın seviyede uygulama yazabiliyorum. ben delphiye gemek istiyorum 7 kadar kitabım oldu her seferinde bir başlangıç yapıp belli bir noktada kesip attım. yanı bu öğrenme isteğimi kaybetmeye başladım. tahminimce yanlış calışma sisteminden dolayı kendimi boğuyorumve ne yapacağımı bilemiyorum istiyorummki artık bir şeyler üretmek fakat bunu pascaklda olsa belli bir seviyede yapardım. ama delphi olunca yapamıyorum eksiiğim nedir bilemiyorum. yani kitap acıyorum ilk olarak standart paletteki edit button olay ve yordamlarını okuyorum anlıyorum daha sonra devam edeceğim fakat hep aynı monotonluktan dolayı sıkılıyorum. ben nasıl daha akıcı üretken vede hızlı çalışma yaparak bu işin üstesinden gelebilirim banaa lütfen acil yardım edin su anda ylekeni olmayan bir gemi gibi rüzgarda oldupum yerde dönüp duruyorum şimdiden teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

Selam...

- İlk yapman gereken, kendinin de severek kullanacağın bir proje seçmek olmalı. Sana önerim bir tane AdresTelefon defteri olsun.

- Başlangıç için;

- Boş bir forma bir tane TButton, bir kaç tane TEdit ve bir TMemo ekle.

- Sen Edit'lere bilgileri gir. Butona bastığında bu TEdit'deki bilgileri TMemo'ya bir satır olarak yanyana eklesin.

- Şimdilik kayıt etmesine gerek yok ama adım atmak adına basit ama etkili bir yöntem olarak düşündüm.

Başarılar...
Resim
Resim ....Resim