delphi5 adoconnection için mssql2000 ini dosya tanımlaması

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
kazimates
Üye
İletişim:

delphi5 adoconnection için mssql2000 ini dosya tanımlaması

Mesaj gönderen kazimates »

programın içerisine database in adoconnection için connectionstring ini bir ini dosyadan okutmaya çalışıyorum aksi takdirde sql2000 başka bir bilgisayarda çalışacaksa oradaki detayları bu ini dosyaya yazmak istiyorum ki farklı bilgisayarlarda sorunsuz olarak çalıştırabilmeyi umud ediyorum ama

procedure TSzincirForm.Button1Click(Sender: TObject);
var
kod1:integer;
f:file;
df:file;

begin
assignfile(df,'c:\szincir\database.ini');
Memo2.Lines.LoadFromFile('c:\szincir\database.ini');

Edit4.Text:=Memo2.Lines[0]+Memo2.Lines[1]+Memo2.Lines[2];
SZINCIR.Connected:=False;
SZINCIR.ConnectionString:=Edit4.Text;
SZINCIR.DefaultDatabase:='SZNCR';
SZINCIR.Connected:=True;

şeklinde bir kodu anamenunun onactivate kısmına yazdım ve bu arada ini dosyamda ise
Provider=SQLOLEDB.1;Integrated Security=SSPI;Persist Security Info=False;Initial Catalog=SZNCR;Data Source=KATES;Use Procedure for Prepare=1;Auto Translate=True;Packet Size=4096;Workstation ID=KATES;Use Encryption for Data=False;Tag with column collation when possible=False

diye bir yazım var fakat delphide programı run ettiğimde başarılı olamıyorum ADOConnection un defaultdatabase kısmında SZNCR yazması gerekirken boş çıkıyor bunun sebebi ne olabilir?
Kullanıcı avatarı
kelaynak2
Üye

Başka çözüm

Mesaj gönderen kelaynak2 »

Benim izlediğim yol bu konuda farklı. Adoconnection un Connection stringini kullanıyorum.
Programın çalıştığı klasörde sağ tıklayıp Yeni-den yeni bir *.txt dosyası oluşturun. Sonra Uzantısını *.udl yapın.Dosyanın ismini de programla aynı ismi yapın. Oluşan *.udl dosyasına çift tıklayın ve ayarları yapın-test connection Success çıkarsa bu dosyayı kapatın.

Aşağıdaki kod işinizi görür.

Kod: Tümünü seç

try
adoconnection1.ConnectionString:='FILE NAME='+ChangeFileExt(ParamStr(0), '.UDL');
adoconnection1.Connected:=true;
adoquery1.Active:=true;
except
showmessage('Bağlantı Başarısız.');
end;