PageControl 'ü Kullanmak
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
PageControl 'ü Kullanmak
Formumun üstünde 1 adet PageControl var ve PageContol'de de 3 TabSheet var . form açıldığında 3 tabsheet te görünüyor birinin belli bir olay olduktan sonra görünmesini istiyorum. Nasıl Yapabilirim şimdiden teşekkürler
Dizayn-time da nasıl bırakırsan PageControl o TabSheet de açılır!. Sen illede şu TabSheet açsın diyorsan Formun OnShow unda
Ayrıca program çalışırken de istediğin zaman ile istediğin tabsheet e geçebilirsin.
Kod: Tümünü seç
PageControl1.ActivePage := TabSheet1; { veya ts_Giris TabSheet e ne isim vermişsen }
PageControl1.ActivePage := TabSheet2;
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
-
- Üye
TabSheet in visible özelliğini kullan. Duruma göre yap.
TabShet1.Visible := False;
-
- Üye
pardon visible yerine TabVisible olacak yani;
işini görür.
Ayrıca balık avlamayı öğretmek misali hep verilir ya, o hesap TabSheet in properties ına bakılırsa zaten görmek mümkün

TabShet1.TabVisible := False;
Ayrıca balık avlamayı öğretmek misali hep verilir ya, o hesap TabSheet in properties ına bakılırsa zaten görmek mümkün

-
- Üye
merhaba,
sorunum tam bu gibi olmasada buna benzer bir sorun. yapmak istediğim sorgulama formunda grid üzerine aldığım sonuçtan her hangi bir kayıt üzerine çift tıkladığımda veri giriş formunun açılması ve o kayda konumlanması. bunu yapabiliyorum fakat bu çalışmamda veri giriş formunda pagecontrol ve bunun üzerinde üç adet tabsheet kullandım. her tabsheet ayrı bir tabloya veri giriş için kullanılıyor. sorgulama formumda böyle üç tabsheet ve her biri ayrı tabloyu sorguluyor. misal vermek gerekirse sorgulama sonucunda çift klik yaptıktan sonra veri giriş formunda bulunan üçüncü tabsheet te bulunan tablodaki bir kayda konumlanmasını istiyorum. veri giriş formu açılışta birinci tabsheet görünecek şekilde ayarlı. aşağıdaki kodu kullandım fakat olmadı. bunu çözümü nasıldır sizce
kısacası konumlanmak istediğim hangi tabloda ve tabsheet üzerinde ise o aktif olsun
teşekkür ve saygılarımla
sorunum tam bu gibi olmasada buna benzer bir sorun. yapmak istediğim sorgulama formunda grid üzerine aldığım sonuçtan her hangi bir kayıt üzerine çift tıkladığımda veri giriş formunun açılması ve o kayda konumlanması. bunu yapabiliyorum fakat bu çalışmamda veri giriş formunda pagecontrol ve bunun üzerinde üç adet tabsheet kullandım. her tabsheet ayrı bir tabloya veri giriş için kullanılıyor. sorgulama formumda böyle üç tabsheet ve her biri ayrı tabloyu sorguluyor. misal vermek gerekirse sorgulama sonucunda çift klik yaptıktan sonra veri giriş formunda bulunan üçüncü tabsheet te bulunan tablodaki bir kayda konumlanmasını istiyorum. veri giriş formu açılışta birinci tabsheet görünecek şekilde ayarlı. aşağıdaki kodu kullandım fakat olmadı. bunu çözümü nasıldır sizce
procedure TFrmSorgu.DBGrid3DblClick(Sender: TObject);
begin
if not assigned(frmverigir) then
begin
frmverigir:=Tfrmverigir.Create(self);
frmverigir.Show;
frmverigir.PageControl1.ActivePage:=tabsheet3;
dm1.Orn4IBDSet.Active:=true;
dm1.Orn4IBDSet.Locate('IDNO',dm1.orn4srgibqry.fieldbyname('IDNO').AsInteger,[]);
end
else
frmverigir.BringToFront;
end;
teşekkür ve saygılarımla
Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.
Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.

begin
begin
frmverigir.Show;
frmverigir.PageControl1.ActivePageIndex:=2;
dm1.Orn4IBDSet.Locate('IDNO',dm1.orn4srgibqry.fieldbyname('IDNO').AsInteger,[]);
end
else
frmverigir.BringToFront;
end;
frmverigir.PageControl1.ActivePage:=tabsheet3;
ben denedim çalışıyor;
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Forumun 365. Üyesi
Hiç Bir Şey İnsan Kadar Yükselemez ve Alçalamaz
Erkan ÇAĞLAR
Forumun 365. Üyesi
Erkan ÇAĞLAR
merhaba,
ustam verdiğiniz örnek şeklinde denedim. kayıt bulmada avaliab formu oluşturmada dm1.dataseti aktiv hale getirmede ve konumlanmada sorun yok. yalnız dubleclick yaptıktan sonra ilgili form açılıyor ve pagecontroller üzerinde bulunan tabsheet ler seçilmemiş hale geliyor. form tertemiz görünüyor manuel olarak ilgili tabsheet e tıklandığında sonuç görünüyor. önceki gibi yani iki işlem birden oluyor. sorguda tıkla ilgili formu açınca ilgili tabsheet i yine tıkla.
muhakkak bir yolu olmalı ama nasıl bir yol. inşeallah buluruz
teşekkürler kolay gelsin
NOT:düzeltme. ustam küçük bir ayrıntıyı atlamışım. sıralamaların 0 dan başladığını unutmuş ve yine 3 olarak kullanmıştım sizin doğru verdiğinizi yanlış algılama olmuş. gecenin bu saatinde üşenmeyip cevap verdiğiniz. özür dilerken teşekkürlerimide belirtmek isterim.
kolay gelsin
ustam verdiğiniz örnek şeklinde denedim. kayıt bulmada avaliab formu oluşturmada dm1.dataseti aktiv hale getirmede ve konumlanmada sorun yok. yalnız dubleclick yaptıktan sonra ilgili form açılıyor ve pagecontroller üzerinde bulunan tabsheet ler seçilmemiş hale geliyor. form tertemiz görünüyor manuel olarak ilgili tabsheet e tıklandığında sonuç görünüyor. önceki gibi yani iki işlem birden oluyor. sorguda tıkla ilgili formu açınca ilgili tabsheet i yine tıkla.
muhakkak bir yolu olmalı ama nasıl bir yol. inşeallah buluruz
teşekkürler kolay gelsin
NOT:düzeltme. ustam küçük bir ayrıntıyı atlamışım. sıralamaların 0 dan başladığını unutmuş ve yine 3 olarak kullanmıştım sizin doğru verdiğinizi yanlış algılama olmuş. gecenin bu saatinde üşenmeyip cevap verdiğiniz. özür dilerken teşekkürlerimide belirtmek isterim.
kolay gelsin

begin
begin
frmverigir.Show;
end
else
begin
frmverigir.BringToFront;
end;
end;
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Forumun 365. Üyesi
Erkan ÇAĞLAR
Forumun 365. Üyesi
Erkan ÇAĞLAR
merhaba,
ustam sorun sizde değil sizden özür dilerim. mesajı yazdığımda çalışmamıştı çünki index sayılarının sıfırdan başladığını unutmuş tabsheet3 değerini yine 3 olarak girmiştim bu yüzden çalışmamıştı. yazdığım mesajdan hemen sonra jeton düştü ve mesajımın altına not yazmıştım.
gayet güzel çalışıyor. teşekkür ve saygılarımla
kolay gelsin
ustam sorun sizde değil sizden özür dilerim. mesajı yazdığımda çalışmamıştı çünki index sayılarının sıfırdan başladığını unutmuş tabsheet3 değerini yine 3 olarak girmiştim bu yüzden çalışmamıştı. yazdığım mesajdan hemen sonra jeton düştü ve mesajımın altına not yazmıştım.
gayet güzel çalışıyor. teşekkür ve saygılarımla
kolay gelsin