DBEdite girilen bilgiler geçici hafızada nasıl tutulur ???

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
gamsizgani

DBEdite girilen bilgiler geçici hafızada nasıl tutulur ???

Mesaj gönderen gamsizgani »

Merhaba

Paradox ile veri tabanı oluşturdum. Bu veri tabanına DBEdit ile veri göndermek istiyorum. Gereken ilişkilendirmeleri de yaptım. Benim istediğim DBEdit'lere girilen bilgiler, exit oluştuğunda geçici hafızada tutulsun ve bir buton onayı alındıktıktan sonra veri tabanına göndersin. Eğer bilgileri veri tabanına göndermekten vazgeçişirse veri tabanında hiç bir değişiklik olmasın.

Lütfen bunu edit.text ile yap demeyin. tam olarak sorumun cevabını bir-iki de örnek kodla açıklarsanız inanın çok sevinirim. Bu konuda uzman değilim, orta derecede Delphi biliyorum.

Şimdiden teşekkür ederim..
Kullanıcı avatarı
NewMember
Üye

Mesaj gönderen NewMember »

Merhaba;
Bunun için kayıt nesnenin bağlı olduğu datasource nesnesinin autoedit özelliğini False yaparsan zaten sen kaydet demeden Yani
Table1 yada Query1.post demeden kaydetmez.Yani butona basmadan keydetmez.
Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
naile
Admin

Mesaj gönderen naile »

Eğer edit ve post kullanarak yapacaksanız kaydetmeme işlemini dbedite bilgi girebilmeniz için zaten önceden insert veya edit kullanmanız lazım. post işlemini ise butona tıklandıktan sonra gerçekleştirirsiniz. Yani ayrıyeten biryerde tutmanıza gerek yok.
gamsizgani

Mesaj gönderen gamsizgani »

Çok fazla alan ismi var ve bunlar için Edit kullanmak beni bir hayli uğraştıracak DBEdit kullanırsam hiç değilse her veri alanını ayrıca bir edit nesnesine ilişkilendirmek için uzun uzun kodlar yazmama gerek kalmayacak. Arkadaşlar ilginize çok teşekkür ederim. söylediklerinizi uygulayacağım:)
Kullanıcı avatarı
bobasturk
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen bobasturk »

merhaba,

navigator kullanıyorsan navigatorun veya button kullanıyorsan button un onclick eventine önce mesaj verdirip mesaja evet demesi halinde post hayır demesi halinde cancel komutu verdirebilirsin.

kolay gelsin
Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.
Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.

Resim