Zeos ile mysql5.0 a bağlanmayı deniyorum ama Veri tabanın seçiyorum.
"incorrect database name" diye hata veriyo. niye kabul etmiyo gösterdiğim db yi.
Bi de MySQL Administrator kullanıyorum ama ben C: de program klasörümün içindeki veritabanından işlem yapmak istiyorum orayı MySQL Administrator a nasıl gösterecem ?
Slm mysql e bağlanmayı deniyorum ama....
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
Slm mysql e bağlanmayı deniyorum ama....
Extreme_Programmer
bence zeos kullanmaya devam et
ben arkadasa katılmıyorum. Zeos kullan bence. Çünkü birde ADO bağlantılarını ayarlamaya uğraşırsın yükleme esnasında. Administrator programı olarak http://www.sqlyog.com adresinden indirebileceğin ücretsiz programı kullan. incorret database name hatısı için şunları dene;
1. zeos connection nesnesinde doğru direver seçili mi? (zeos ile gelen dll'i değil mysql içinde çıkan dll dosyasını kullan)
2. database adında boşluk varsa database adını tırnak içinde yaz.
bahsettiğim sqlyog programında gerçekten açmaya çalıştığın database varmı bir bak.
kolay gelsin.
1. zeos connection nesnesinde doğru direver seçili mi? (zeos ile gelen dll'i değil mysql içinde çıkan dll dosyasını kullan)
2. database adında boşluk varsa database adını tırnak içinde yaz.
bahsettiğim sqlyog programında gerçekten açmaya çalıştığın database varmı bir bak.
kolay gelsin.
mydac kullan
mysql kullanan arkadaşlar mydac kullanın, en güzel mysql bağlantı paketi o çünkü. desteği süper ve devamlı güncelleniyor, yalnız parası ile almanız gerek kırığını bulmak çok zor bulsanız da çok eski versiyonunu bulursunuz. parasaını verin ve alın çok para değil. bu işten ekmek yiyorsunuz.