bu hata neden oluyor?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
maqro
Üye

bu hata neden oluyor?

Mesaj gönderen maqro »

programı açınca "out of memory while expanding memory stream" diye bir hata weriyor ama program açılıyor we hatasız çalışıyor. peki bu açılıştaki hata neyin nesi?
Kullanıcı avatarı
SeRoKi
Üye

Mesaj gönderen SeRoKi »

dizayn aşamasında run dedikten sonra mı, yoksa programı kaydettiğin klasörden .exe dosyasını çalıştırdığında mı veriyo ??
maqro
Üye

Mesaj gönderen maqro »

run dediğimde bir hata weriyo o hatadada aynı şeyler yazıyor. tekrar run deyince bir hata daha weriyo onda yukarıda yazdığım yazı çıkıyor sadece. Tamam diyorum exe sağlam bişekilde çalışıyor.
Kullanıcı avatarı
SeRoKi
Üye

Mesaj gönderen SeRoKi »

Bilgisayarın yeniden başlatmayı denedin mi :oops:
Bazen çözüm olabiliyor.
maqro
Üye

Mesaj gönderen maqro »

ben program üstünde 1 aydır falan uğraşıyom baya bi reset atılmıştır heralde bu sürede..... sadece run derkende wermiyo bu hatayı sadece exeyi açarkende aynı hatayı weriyor.
Kullanıcı avatarı
SeRoKi
Üye

Mesaj gönderen SeRoKi »

programda belleği kasıcı bişiler kullanıyomusun ? Programda bellekle ilgili işlemlerinden biraz bahsetsen.
maqro
Üye

Mesaj gönderen maqro »

program açılınca 1. form açılıyor. 1. formdan 2. forma bilgi giriyorum we 2. formu exe halinde oluşturuyorum. böyle işlem yapan bir program.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

@maqro Delphi olsun başka programlama dilleri olsun, sadece bir hata tipinden yola çıkarak çözüm üretmek sağlıklı değildir.

- Öncelikle hatadan yola çıkarak MemoryStream kullanıp kullanmadığınız sorabilir, kullanmıyorsanız bunu kullanana üçüncü parti bir bileşen kullandığınızı söylebiliriz o kadar.

- Hata verdiği yer FormCreate olduğuna göre, o kısmı ve bağlantılı işlem yaptırdığınız fonksiyon/procedure dizisini kontrol ediniz.

- İşin içinden çıkamazsanız buraya kodlarınızdan bir kuple yazın ki sorunun kaynağını beraber arayalım...
Resim
Resim ....Resim
maqro
Üye

Mesaj gönderen maqro »

Kod: Tümünü seç

begin
button1.Click;
memo5.Text:='';
aStream := TMemoryStream.Create;
LoadFromFile(application.ExeName, aStream);
Memo2.Lines.LoadFromStream(aStream);
aStream.Free;
t:=memo2.text;
abi kusura baqma hem forumda hemde delphide delphide yeni sayılırım.
programı çalıştırınca ilk başta yukarıdaki [Memo2.Lines.LoadFromStream(aStream);] satırında bi hata weriyo kodun başında yeşil bir ok çıkıyor. tekrar çalıştırınca açılıyor ama.
Kullanıcı avatarı
SeRoKi
Üye

Mesaj gönderen SeRoKi »

kodda

Kod: Tümünü seç

LoadFromFile(application.ExeName, aStream); 
derken, neyin içine yüklü yüklüyosun ?
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

- Probelmin büyük. :o

- Bu kodlarla ne yapmayı planladınız? Çünkü görünüyor ki, buray aktarmadan önce sadeleştirmek için çaba sarfetmişsiniz gibi görünüyor. Ayrıca tüm syntax hatalarını üretmişsiniz. Bu haliyle bir procedure çalışmaz ki zaten..

1. Bu procedure ne FormCreate mi başka bir şey mi ?
2. Burada geçen LoadFromFile sahipsiz. Neyin LoadFromFile'i bu ? aStream diycem ama sonunda parametre olarak bir aStream gördüğümden değildir diyorum.
3. Burada hata veren merci neresi ? Öncelikli olarak Button1.Click yaptırdığın yerde hata vermediğine nasıl emin olabiliriz..?
4. Kullandığın bu t değişkeninin tipi nedir ? Bir stream'i neden memo'ya yüklemek gereği duydunuz ? Text içeriği olmadığını düşünmeye başladım --çalışan projenizin kendisini bir parametre olarak gördüğümden- ki bunun sonucu hiç düzgün birşey olmayacaktır.

- Başarılar..
Resim
Resim ....Resim