Jedi Nedir..

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
ajann
Üye

Jedi Nedir..

Mesaj gönderen ajann »

S.a
Kardeşler öncelikle "coderlord" arkadaşımıza teşekkür ediyorum Delphiye yeni başlayan biri olarak ilk Jedi'yi sorunsuz kurdum.
Şimdi bir takım sorularım olacak;
-Bu Jedi ile gelen özellikler arasında Html Kod yazma türü şeyler warmıdır ,
-Flash ekleme gömme stilli seçip gömecen warmıdır,
-Bir sorunum uzun eğitim programı yazıyoruz mesela,uzun metinlerde Memoya yazınca iğrenç oluyor,çünkü her metnin kalın inceliğin ayarlayamıyoruz bunla ilgili birşey warmı..

Ve Jediyi yeni yükleyen biri olarak ne özellikleri war merak ettim.
Aramada bulamadım fazla birşey,yanlış aradıysam özürdilerim.
Saygılarımla..
Kullanıcı avatarı
NewMember
Üye

Mesaj gönderen NewMember »

Deneeme-Yanılma-Tahmin-Artı bu bileşenler var olan standart bileşenlerin ek özellikler içeren üst sürümleri gibi desek yanlış olmaz.
Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen sadettinpolat »

jedi nin sitesinde megademo diye örnek bir uygulama var. onu indirirseniz pakette neler var neler yok bir fikir edinebilirsiniz.
"Sevmek, ne zaman vazgececegini bilmektir." dedi, bana.

---
http://sadettinpolat.blogspot.com/
ajann
Üye

Mesaj gönderen ajann »

Eywallah..
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Başlığa göre budur. :D

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=1393895
güç'e* olan itaatleri ve inançları ile birleşmiş asil bir tarikat olan jedi galaktik tarihte daha uygarlaşmış ve klasik bir zamanı savunur. tarikatları kadimdir, binlerce nesildir sürüp gitmektedir. galaktik cumhuriyet geçen yüzyıllar içinde zenginleşip büyürken, jedi, cumhuriyet'e barışın ve adaletin koruyucuları olarak hizmet etmeye gelmişlerdir.

coruscant'da merkezlenmiş jedi etkileyici, büyük ve gösterişli, şehir gezegeninin çevreleyen yapıları arasında yükselen kuleli bina jedi tapınağı*'ndan eğitilmiş, yetişmiş ve düzenlenmişlerdir. 12 jedi'dan oluşan - ve çoğu jedi master'dır - ve gücün tam gücünü düşünen kişiler tarafından oluşan bir yüksek divan tarafından idare edilmektedir.

bir jedi olmak için en derin bağlılık ve en ciddi düşünce gerekmektedir. bu kolayca üstüne alınacak bir sorumluluk değildir. bunun için, jedi öğretimi zorla disiplin ve agresiviteyi önlemek için sertçe tasarlanmış ve düzenlenmiştir. sadece 20 jedi gönüllü olarak yetkilerini bırakmışlardır. jedi tarikatı "kayıp yirmi" olarak bilinen bu kişileri büyük bir üzüntü ve pişmanlıkla hatırlar. eğitiminde başarısız olan bir jedi çok ciddi bir tehlike olabilir. karanlık taraf* sabırsızları ve geçmişte çekimine kapılmış öğrencileri seçer, ve bu sonucu yıkıcı olan olaylar doğurur.

jedi adayları küçük bir çocukken bulunur, teşhis edilir ve tarikata çıkartılır. ortaya çıkartmanın bir metodu kan örneklemesidir - büyük güç potansiyeli olanların kan dolaşımında çoğu zaman yüksek midi-chlorian'ları olur. umulan bir jedi eğitimine küçük bir yaşta başlar. eski aile hayatına bağlantısı kayıptır. eğitimin bu devresinde, bir jedi master, umut verici jedi grupları veya klanları eğitir.

jedi olgunluğu olarak, çırak eğitimin bir sonraki safhasına başlamak için bir jedi master ile bir çift olur. jedi code'a uarak, bir jedi master sadece bir arada sadece bir padawan eğitebilir. padawan'ın eğitiminden sonra, şovalye derecesine erişmek için deneme sınavlarına girmesi gerekmektedir.

jedi tarikatı'nda bir sonraki derece güç üzerinde olağanüstü bağlılık ve yetenek gösteren kişiler için ayrılan jedi master derecesidir. jedi ve cumhuriyet hükümeti arasındaki bağ olan yüksek divan'a seçilen kişiler jedi master'lardandır.

jedi basit cüppeler giyer ve görevleri için özelleştirilmiş bir alan silahı taşırlar. simgeleşmiş silahları, ışın kılıcı*, hem zarif, hem de eğitimli bir master'ın elinde ölümcüldür.

jedi'ın ezeli düşmanları sith'dir, bir mezhep-gibi tarikatın üzerinde hüküm süren ve gücün karanlık tarafına hizmet eden kişilerdir. eski jedi tarafından kurulan sith bilgi ve savunma prensiplerini bırakmıştır, ve bunun yerine gücün nefret edilesi enerjisinden gücünü alır.

yüzyıllar önce, jedi, sith tarikatı'nı yoketmiştir. tehlikeli bir gönül rahatlığı buna sebep olmuştur, jedi bundan sonra sith tarikatının soyunun tükendiğine inanmıştır. çok azı onların yeniden yükseleceğini, ve derecelerini yokedeceklerini biliyordu.

ilk başta, işaretler azdı. birden bir sith'in naboo savaşı'nda görünmesi divan'ı ürkütmüştü, ama tehlike halledildi. hala, sith bilgisine göre, karanlık villain'ler çift olarak dolaşıyordu - bir master, ve bir çırak. bir on yıl boyunca, kalan karanlık lord'dan bir eser yoktu, ama gücünün kanıtları gözükmeye başladı.

jedi'ın gücü kullanma yetisi açıklanamaz bir şekilde azaldı. bu, galakside artan bir şiddet ile birleşip bir ayrılıkçı* hareket ile kışkırtıldı ve kahraman koruyucuların üstüne yüklenildi. dereceleri barışı sağlamaya çalışırken inceldi, ve pek çok jedi kriz anında düştü. savaş başladığında, klon savaşları'nın* ilk atışları geonosis ile başladı, ve sadece zar zor yeten 200 jedi kargaşa için hazırdı. bu işgücünün çoğu savaşta öldürüldü, ama takviye birimler, cumhuriyet'in yeni ordusunun şeklinde gelip ayrılıkçıların karşısında zaferi kesinleştirdi.

imparatorluk* güçlendiğinde, jedi tarikatı imparator palpatine ve onun sith lord çırağı darth vader tarafından yok edildi. galactic civil war sırasında, jedi bütündü ama soyu tükenmişti. birkaç hayatta kalan, obi wan kenobi ve jedi master yoda, bir nesil içinde ilk yeni jedi'ı eğitebildi. umutsuz zamanların bir işareti olarak, luke skywalkerjedi'ların arasına alındı - eline ışın kılıcını aldığında çoktan bir yetişkindi. yine de, güç üzerindeki işlenmemiş yeteneği - ki babasından miras kaldığından dolayı - yaşı pek önemli olmadı.

luke skywalker imparatorluk karşısında sayısız önemli zaferler kazandı, ve darth vader'ı karanlık tarafın çekiminden kurtardı.

vader, bir daha anakin skywalker olarak, imparator palpatine'i yendi, ve galaksiyi ele geçiren sith saltanatı ve terörüne son verdi.*
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Coder'im Lordum,

Geniş bilgi için şükranlarımızı sunarım :)

Sevgiler,

Güç sizinle olsun
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
ajann
Üye

Mesaj gönderen ajann »

S.a
Şimdi açıklığa kavuştu konu bir gün Jedi olacam bende
:D
ajann
Üye

Mesaj gönderen ajann »

S.a
JediStandartta Memoyu koyuyorum diğer bir takım şeyler içinde geçerli bu;Fontunu kalınlığını inceliğini ayarlıyacak bir yer bulamadım :S
Normal Delphide Fonta tıklayıp ordan ayarlardık bunun memosunda bulamadım garip bi olay
ajann
Üye

Mesaj gönderen ajann »

Neyse çözdüm sorunu saolun