delphi mysql de table ları kilitlemek
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
delphi mysql de table ları kilitlemek
arkadaşlar, delphi de mysql table lar kullanıyorum. Bir başkasının bu table ları değiştirmesini istemiyorum. Bunun için bu table ları şifreleyebilirmiyim.
soru bence açık değil. Anladığım kadarıyla bir kullanıcı databasede bir tabloda işlem yaparken diğer kullanıcıların bu tablolara erişmesini engellemek istiyorsun. Bu tür bir özellik mysql veri tabanında benim bildiğim yok. Ama kodlarla bunu yapabilirsin. kullanıcıların yaptıkları işleri gösteren bir fonksiyon vardı. bunu kullanarak kodla o tabloya girmeye çalışan kullanıcıları engelleyebilirsin.
mkysoft arkadaşım
benim istediğim şu. Mysqlde database altında birden çok table oluşturdum. Ama uygulamayı götürdüğüm yerde son kullanıcıların bu tablelarla uğraşarak değişiklik yapmasını istemiyorum.
Yani table yapsıını değiştirmek istediğimizde şifreli olduğundan değiştirelemesin.Paradoxdaki gibi.
iyi çalışmalar
benim istediğim şu. Mysqlde database altında birden çok table oluşturdum. Ama uygulamayı götürdüğüm yerde son kullanıcıların bu tablelarla uğraşarak değişiklik yapmasını istemiyorum.
Yani table yapsıını değiştirmek istediğimizde şifreli olduğundan değiştirelemesin.Paradoxdaki gibi.
iyi çalışmalar
tamam o kolay iş. Programı kullanacak bir kullanıcı oluştur mysql'de. yetki kısmından create_table ve alter_table yetkileri kapat. Yetkiler mysql databaseinde user tablosunda yer alır. Yaptığın değişikliğin etkili olması için
komutunu kullan (sql olarak çalıştıracaksın).
Kod: Tümünü seç
flush privilages
merhaba,
Zaten DB seviyesinde bir user tanımlarsanız Mysql front benzeri programlarda ilgili şifre olmadan bağlantı sağlamayacaklardır. fakat MySQL yapısı hakkında bilgi sahibi bir kullanıcınız varsa mysql\data\mysql altındaki tabloları Varsayılanlarıyla değiştirerek tüm yetkilerin ve ayarlarn geçersiz olmasını sağlayabilir.
Zaten DB seviyesinde bir user tanımlarsanız Mysql front benzeri programlarda ilgili şifre olmadan bağlantı sağlamayacaklardır. fakat MySQL yapısı hakkında bilgi sahibi bir kullanıcınız varsa mysql\data\mysql altındaki tabloları Varsayılanlarıyla değiştirerek tüm yetkilerin ve ayarlarn geçersiz olmasını sağlayabilir.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr