S.a
Bir sorum olacaktı,biz yerleştirdiğimiz resimleri(forma) nasıl bir buton özelliği kazandırırz yani tıkladığımızda tıklandığı belli olur içine girer gibi olur ya butonlarda,bunu herhangi resme nasıl kazandırırz yazarsanız sevinirim..
Bu arada Jedi JVCL war bunda böyle birşey warsa söylerseniz sevinirim..
Teşekkürler..
Değiştirildi: FreeMan35
Güzel Türkçe mizde W diye rbir harf yok, mesajlarını Edit edip Farklı soruları farklı başlıklarda aç, ve bunu yapmadan önce forum kurallarındada belirttiğimiz gibi önce arama yap konular konuşulmuş olabilir.
Resime Buton kazandırma
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
Merhaba sorunuzu anladıgım kadarı ile cevaplamaya calısacagım.biz yerleştirdiğimiz resimleri(forma) nasıl bir buton özelliği kazandırırz yani tıkladığımızda tıklandığı belli olur içine girer gibi olur ya butonlarda,bunu herhangi resme nasıl kazandırırz
Bunun için resim normal formda iken(hiçbirsey yapılmadan)alacagı sekil,uzerine gelince alacagı sekil ve tıklanınca alacagı sekil olmak uzere 3 tane resim yapmalısınız.Ben kucuk bir tane ornek olarak yaptım asagıdaki linkteki ornege bir goz atın.
http://www.hemenpaylas.com/download/581 ... n.rar.html
Forma iki adet image ekleyin.bu imagelerin autosize ve center lerini true yapın (bu arada resimlerin ebatları aynı olursa iyi olur) image1'in events'inden onmousemove olayına su kodu yazın
Kod: Tümünü seç
image1.Visible:=false;
image2.Visible:=true;
Kod: Tümünü seç
image1.Visible:=true;
image2.Visible:=false;
(Ben bunu size bir fikir ve yontem olarak yazdım illaki boyle olurda demiyorum umarım aradıgınız budur.)
Size iyi calısmalar...