Logical veri tipi tanımlaması

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
TURGUT
Üye

Logical veri tipi tanımlaması

Mesaj gönderen TURGUT »

s.a
Arkadaşlar veritabanında(paradox) logical bi alan tanımladım ve bu alana form üzerine koyduğum checkbox1.checked olayıyla kontrol ediyorum işaretliyse true değilse false, formda bağlantı için query kullanıyorum, sorunum

Kod: Tümünü seç

sorgu:= 'insert into data(Sira,Firma,Teyid_No,Kw,Devir,Volt,Adet,Tarih,M_tipi,V_gün,Teslim_tarihi,M_cinsi,Teslim_durumu,Açiklama,Yazdırıldımı) values ('+edit11.Text+',"'+edit1.text+'", '+edit2.Text+', "'+edit3.Text+'", "'+edit4.Text+'",'+edit5.Text+', '+edit9.Text+', "'+edit6.Text+'","'+edit7.text+'",'+edit8.Text+',"'+edit12.text+'","'+edit10.Text+'", "'+radiobutton2.Caption+'","'+memo1.Text+'","'+checkbox1.checked+'")';
   param:='exec';
   database(self) ;
[Error] PROJE.pas(177): Incompatible types: 'String' and 'Boolean' hatası veriyo düzeltemedim...nasıl yapmam gerekiyo
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Sanırım bunu checkbox1.checked ile kontrol ediyorsun.

Bu değer boolean bir veri tipi içerdiğinden hatayı alıyorsun. Düzeltmek için "insert into" stringinde checkbox1.checked yerine:

Kod: Tümünü seç

Variant(CheckBox1.Checked)
yazarsan bu değer otomatik string'e dönüştürülecektir.
TURGUT
Üye

Mesaj gönderen TURGUT »

coderlord hocam
Variant(CheckBox1.Checked)
dediğinizi uyguladım şimdide "could not convert variant of type (string) into type (double)"
hatası veriyo
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Hmm. Sorunu anladım sanırım. Logical alan Integer değer alıyor. O halde Integer(CheckBox1.Checked) yapacaksın. Bunun başındaki ve sonundaki tırnakları da kaldıracaksın.

SQL de tırnak koyarsan string, koymazsan integer algılanır.