fb arkada neler çeviriyor ?

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
Terminator
Üye

Mesaj gönderen Terminator »

rsimsek yazdı: IBX Borland/InterBase gurubu tarafından geliştirilen bir proje ise dediğinde haklı olabilirsin.. Yani rakip ve açık kaynak kodlu FB ye uyum pek de umurlarında olmaz :?
IBX borlandın bir ürünü. borland için jeff overcash geliştiriyor.
O nedenle borlandın codecentralinden indiriliyor.

Musti,
neden eğreti olsun? zeoslib kullanan bir sürü ciddi proje var.
Firebird Foundation Member #208
http://www.firebirdsql.org
Kullanıcı avatarı
ozkanagiral
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ozkanagiral »

Terminator yazdı:
rsimsek yazdı: IBX Borland/InterBase gurubu tarafından geliştirilen bir proje ise dediğinde haklı olabilirsin.. Yani rakip ve açık kaynak kodlu FB ye uyum pek de umurlarında olmaz :?
IBX borlandın bir ürünü. borland için jeff overcash geliştiriyor.
O nedenle borlandın codecentralinden indiriliyor.

Musti,
evet bu konuda Terminator e katılıyorum, bir örnekte turbo power flash filler i geliştirilmesi durduruldu ama bir arkadaşım ciddi bir projesinde bunu kullanıyor desteğe ihtiyacı olduğunda yetkilileri ile yazışmış ve kaynak kodlerında gerekli düzenlemeyi yapıp kendisine göndermişler tabi kendi ilaveleri düzenlemeleride var sonuç olarak açık kod lu bir proje ve kendinde müdahale edebilirsin üstelik FB ise IB geçmişine rağmen çiçeği burnunda ve sürekli gelişen bir proje, bence endişeye gerek yok. Ayrıca FB geliştiricileri de entegrasyonu sağlayan sürümleriyle FB yi ve ek bileşenlerini kullanılamaz durumda bırakmayacaklardır
Kullanıcı avatarı
musti
Üye

Mesaj gönderen musti »

Musti,
Zeoslib kullalım dye baktım siteye ama FB 2.0 ve BD2006 desteğini göremedim. 6.5.1 diye bir versiyon var oda alpha yazıyordu.
Bahsetmek istediğim bu abi bsd 2006 'da IBC var ama FB icin değil zeoslib var ama bsd2006 icin değil bu bir sorun teşkil etmezmi.
Yada mantık sumudur bekleyecez bekleyecez sonra cıkacak ve kullanacaz bu cok buyuk bir zaman kaybı olmamı ? Bizi aydınlatırmısınız lütfen.
Kullanıcı avatarı
Terminator
Üye

Mesaj gönderen Terminator »

musti yazdı:
Musti,
Zeoslib kullalım dye baktım siteye ama FB 2.0 ve BD2006 desteğini göremedim. 6.5.1 diye bir versiyon var oda alpha yazıyordu.
Bahsetmek istediğim bu abi bsd 2006 'da IBC var ama FB icin değil zeoslib var ama bsd2006 icin değil bu bir sorun teşkil etmezmi.
Yada mantık sumudur bekleyecez bekleyecez sonra cıkacak ve kullanacaz bu cok buyuk bir zaman kaybı olmamı ? Bizi aydınlatırmısınız lütfen.
napalım musti bizim sektör böyle.. aynı izmirin kızları gibi, güzel, eğlenceli ama güvenilmez, napacağı belli olmaz vs.
zeoslibin sourcu açık yeni delphi versiyonlarda compile etmene engel bişey çıkacağını sanmam. FB 2.0 desteği yok diyemeyiz, 1.5.x destekleyen komponentler 2.0 ile de çalışacaktır. kompenentin yaptığı iş fbclient.dll ile konuşmak ve değişen pek bişey yok o açıdan.
eksik fonsiyonlar da kısa zamanda giderilir. senin projeni aksatacak bir eksiklik çıkmaz.
bana kalırsa, FIBplus Fastreport gibi komponentleri er geç almak zorunda kalacaksın zaten, ciddi ve hızlı iş yapmak, destek almak, güncel kalmak istiyorsan.
Firebird Foundation Member #208
http://www.firebirdsql.org
Kullanıcı avatarı
musti
Üye

Mesaj gönderen musti »

Madem almam gerekiyor bende işimi görecek en iyisini alayım.
BDS 2006 C++ Builder icin siz neyi tavsiye edersiniz.