linux ve delphi

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
sarp_halit
Üye
İletişim:

linux ve delphi

Mesaj gönderen sarp_halit »

merhaba arkadaşlar. öncelikle hepinizin kurban bayramı mübarek olsun. ben işletim sistemimi değiştirmek istiyorum ama programlama konusunda yine delphiyi kullanmak durumundayım. sil baştan c öğrenmek zor olur. linux işletyim sistemlerinde delphi kullanabilceğim üçüncü parti bileşen yazılım var mı yada bunu daha önce deneyen var mı? ilginizden ötürü teşekkür ederim. herkese kolay gelsin
Fethiye den herkese sevgiler ...
X))@:>
serkan
Üye

Mesaj gönderen serkan »

borlandın kylix ürünü var bu sitedeki delphi forum ana sayfasından ayrıntılı bilgi edinebilirsin..Kylix=delphinin linux versiyonu.. tabi bence işletim sistemini değiştirmenin geçerli bir sebebi yoksa windowsta kal derim..çünkü sanırım kylix'e çok fazla önem vermiyor borland.
kolay gelsin
Kullanıcı avatarı
hdayi
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen hdayi »

Elbette var, hatta forumda yeri bile var: Kylix / Lazarus / Freepascal
Bişnev in ney çün hikâyet mîküned
Ez cüdâyîhâ şikâyet mîküned
Resim
Kullanıcı avatarı
sarp_halit
Üye
İletişim:

ilginize teşekkür

Mesaj gönderen sarp_halit »

öncelikle ilgi gösterdiğiniz için teşekkür ederim. işletim sistemimi değiştirmemin başlıca sebeplerinden bir tanesi linux işletim sistemini daha güvenli bulmam ve geliştirilebilir bir sistem olması. size de tavsiye ederim. gerçi daha kullanma fırsatım olmadı ama inşallah ask. bitince 4 sonra merhaba diyeceğim. tekrar teşekkür
Fethiye den herkese sevgiler ...
X))@:>
serkan
Üye

Mesaj gönderen serkan »

linux işletim sisteminde çalışan pogramlar yazmak için kylix veya diğer pascal linux versiyonlarını kullanacaksan eyvallah..yok linuxun var olan özelliklerine bende bişeyler ekliycem nasılsa open source dersen linuxun C de yazıldığını bu kodları değiştirmen veya ekleme yapman için C veya C++ bilemen gerekir..hatırlatmak istedim..
Kolay gelsin..