merhaba arkadaşlar,
öncelikle herkesin geçmiş bayramını kutluyorum.
projemi kısaca anlatayım:
aylık güncellenecek ve firma sayısı dewamlı artan bir interaktif cd projem var.normalde 4-5 firma tanıtılsa veritabanına gerek yok hepsine ayrı bir form tasarlar bilgilerini göstertirim.ama 100-200 firmanın genel bilgileri, adres bilgileri, fuarları vs.. olduğunu düşünürsek işin içine veritabanı giriyor.Neyse ilk olarak veritabanı ne kullanmamı tavsiye edersiniz?eğer cevabınız firebird ise programım cd de çalışacak yani bir setup hazırlanmıcak.bu yüzden kullanıcıya firebird kurduramam.firebirdün bir versiyonu varmış exenin yanına dll dosyasını kopyalayınca çalışıyormuş felan bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa ve benide bilgilendirirlerse çok memnun kalacağım.Forumda arattım ve Firebird-1.5.2.4731_embed_win32.zip dosyasını indirdim.Exenin yanına gerekli dll dosyasını kopyalayarak ismini gds32.dll olarak değiştirdim.Başka yapmam gereken birşey varmı?? Yada bunların yanısıra bu projeyi daha farklı bir yoldan halledebileceğim bir yöntem var ise önerilere açığım:)
herkese iyi çalışmalar..
Projem için nasıl bir yol izlemeliyim?
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Projem için nasıl bir yol izlemeliyim?
Bilginin temelini sağlam at depremde zarar görmesin
Gömülü/embedded FB fazlasıyla işini görecektir. Onun haricinde DBIsam gibi bileşenlerle de yapabilirsin. Bildiğim kadar DBIsam ücretli, ücretsiz olan bileşenler de bulunuyor. http://www.torry.net den arayabilirsin 

Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!