Sel al.arkadaşlar.kusura bakmayın bu konu ile ilgili çok soru sordum ama bi noktada tıkanmış bulunuyorum.elecsys 2010 labaratuar cihazını bilgisayarla kontrol amaçlı bi program üstünde çalışıyorum.cihazın tüm dökümanlarını okudum.(umarım tıbbı labaratuar cihazı programlayan arkadaşlar vardır aramızda).şimdi dökümanlardaki örnek kodlar ı inceliyorum.bi örnek kod
[STX] 3L | [CR] [ETX] 3C [CR] [LF]
şimdi bu kod satırındaki her komutun açıklaması dökümanlarda mevcut ama ETX den sonra gelen 3C dökümanlarda yok.yine farklı kodlarda bu değer değişiyor ve her kod sonunda bu tarz hexedecimal sayılar kullanılıyor.Arkadaşlar bu tarz uygulamalarla çalışan vardır ümidiyle soruyorum.bu 3C nin yada her kod satırında ETX den sonra kullanılan bu hexedecimal sayının amacını bilen varmı .(ben kullanılan text uzunluğunun hexedecimal karşılığı diye düşündüm ama yaptığım hesaplamalarda bu değerler tutmuyor.dökümanlardada hiç bahsedilmemiş.) Arkadaşlar yardımlarınız için çok tşekkür ederim şimdiden ne olur bi fikir verin bana .
comportla ilgili bi soru daha(kusura bakmayın arkadaşlar.)
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
üstad LF nin orda ne işe yaradığını söylermisin kitapcıkta yazmışlardır onu söylersen yardımcı olabilirim.
STX S02
ETX S03
CR S0D
LF S0A
Xon S11
Xoff S13 ve bunların ne işe yaradıgı kaşısında yazıyodur aradaki 3c 3l yi LF nin ne işe yaradıgını anlarsak daha rahat cevap verilebilir. Şu da olabilir STX ETX arasında sana sonuşları yolladıktan sonra alıp almadıgını sana sorabilir veya bazı cihazlar arada saat bilgilerini de yollar onlar geliyo olablir.
STX S02
ETX S03
CR S0D
LF S0A
Xon S11
Xoff S13 ve bunların ne işe yaradıgı kaşısında yazıyodur aradaki 3c 3l yi LF nin ne işe yaradıgını anlarsak daha rahat cevap verilebilir. Şu da olabilir STX ETX arasında sana sonuşları yolladıktan sonra alıp almadıgını sana sorabilir veya bazı cihazlar arada saat bilgilerini de yollar onlar geliyo olablir.