arkadaşlar veri tabanında bir adres kaydı yaptırıyorum...
örnek
kişi web sitesi :www.google.com
ama kullanıcının bunu doğru girip girmediğini kontrol ettirmek te gerekiyor haliyle sizce nasıl bir yol izlemeliyim....tsk...
Url Formatlama
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Url Formatlama
Siz hayal edin...Biz yapalım TuannaSoft...
Web sayfasının doğru girilip girilmediğini kontrol edemezsin. Aşırı yorucu bir çalışma olur. Bu arada www girilmesi şart değil. DNS'lerini düzgün ayarlayamamış siteler www siz çalışmaz. (Misal bu site
)
google.com'u nasıl kontrol edersin? DNS sorgusu yapabilirsin. Bunun için de internete bağlı olması lazım. Bu sorgu sonucunda DNS den IP dönerse bu geçerli bir adrestir dersin.
Bunun dışında sintaktik olarak kontrol etmen çok zor. Çünkü com net org au fr info vs. vs.. Birsürü şey alabiliyor.
Bana kalırsa sadece "türkçe karakter içeriyor mu ve . dan sonra en az 2 karakter girilmiş mi?" kontrolü yap.
En iyi yöntem DNS sorgusu tabii.

google.com'u nasıl kontrol edersin? DNS sorgusu yapabilirsin. Bunun için de internete bağlı olması lazım. Bu sorgu sonucunda DNS den IP dönerse bu geçerli bir adrestir dersin.
Bunun dışında sintaktik olarak kontrol etmen çok zor. Çünkü com net org au fr info vs. vs.. Birsürü şey alabiliyor.
Bana kalırsa sadece "türkçe karakter içeriyor mu ve . dan sonra en az 2 karakter girilmiş mi?" kontrolü yap.
En iyi yöntem DNS sorgusu tabii.
Kullandığın bileşenin RegularExpression desteği varsa (Mesela cxMaskEdit kullanıyorsan) RegEx ile kontrol edebilirsin.
coderlord'un dediği gibi girilen sayfaya ulaşmaya çalışarak bağlantının başarılı olup olmadığını kontrol etmek uygun bir yöntem olur aslında ama kullanıcının net bağlantısı yoksa buda pek çözüm değil.
coderlord'un dediği gibi girilen sayfaya ulaşmaya çalışarak bağlantının başarılı olup olmadığını kontrol etmek uygun bir yöntem olur aslında ama kullanıcının net bağlantısı yoksa buda pek çözüm değil.