Formun açılışında DbImage bileşeninde ilk 6 resmi göstermek
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Formun açılışında DbImage bileşeninde ilk 6 resmi göstermek
meraba arkadaşlar,
forma 6 tane dbimage bileşeni koydum.yapmak istediğim bu dbimagelerde tabloda kayıtlı olan ilk 6 firmanın logolarını göstermek.Ama projeyi çalıştırdığımda formdaki bütün dbimaglerde tablodaki son firmanın logosu görünüyor. Yani 6 dbimagede de aynı logo var. Bu sorunumu nasıl halledebilirm?DbCtrlGrid kullanmak istemiyorum çünkü scrollbarının görünmesini istemiyorum onu kaybetmenin bi yolunu bulamadım.
Not : Firma sayısı arttıkça next butonu ile aynı dbimagelerde bu kez 6 ile 12 arası kayıtlı resimleri gösterecek..
kolay gelsin iyi çalışmalar.
forma 6 tane dbimage bileşeni koydum.yapmak istediğim bu dbimagelerde tabloda kayıtlı olan ilk 6 firmanın logolarını göstermek.Ama projeyi çalıştırdığımda formdaki bütün dbimaglerde tablodaki son firmanın logosu görünüyor. Yani 6 dbimagede de aynı logo var. Bu sorunumu nasıl halledebilirm?DbCtrlGrid kullanmak istemiyorum çünkü scrollbarının görünmesini istemiyorum onu kaybetmenin bi yolunu bulamadım.
Not : Firma sayısı arttıkça next butonu ile aynı dbimagelerde bu kez 6 ile 12 arası kayıtlı resimleri gösterecek..
kolay gelsin iyi çalışmalar.
Bilginin temelini sağlam at depremde zarar görmesin
Kod: Tümünü seç
Tablo1.First;
Image1.Picture.Assign(Table1.FieldByName('RESIM') as TBlobField);
Tablo1.Next;
Image2.Picture.Assign(Table1.FieldByName('RESIM') as TBlobField);
Tablo1.Next;
Image3.Picture.Assign(Table1.FieldByName('RESIM') as TBlobField);
Tablo1.Next;
Image4.Picture.Assign(Table1.FieldByName('RESIM') as TBlobField);
Tablo1.Next;
Image5.Picture.Assign(Table1.FieldByName('RESIM') as TBlobField);
Tablo1.Next;
Image6.Picture.Assign(Table1.FieldByName('RESIM') as TBlobField);

Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Öncelikle yardımlarınızdan dolayı hepinize çok tşk ederim..Bu konuyla ilgili bir sorum daha olacak :
Şimdi ben Timage nesnesine yüklesem resimleri her resmin üzerine tıkladığım zaman firma bilgilerinin olduğu sayfa açılcak ve hangi firmanın logosuna tıklanmışsa o firmanın bilgileri görünecek.Yani db kullanınca bu kolay oluyodu ama ordada bütün resimleri gösteremedim
ben Timage bileşenine resimleri yükleme işini hallettim ama üzerine tıkladığım zaman o firmaya ait bilgileri gösterirken yada ilerde firma sayısı arttıkça aynı 6 tane Timage nesnesine 6 ile 12 arası resimleri göster demek istediğimde sorun çıkarmı
Yani yapmak istediğim işle gittiğim yol doğrumu ??
kolay gelsin arkadaşlar , iyi çalışmalar.
Şimdi ben Timage nesnesine yüklesem resimleri her resmin üzerine tıkladığım zaman firma bilgilerinin olduğu sayfa açılcak ve hangi firmanın logosuna tıklanmışsa o firmanın bilgileri görünecek.Yani db kullanınca bu kolay oluyodu ama ordada bütün resimleri gösteremedim

kolay gelsin arkadaşlar , iyi çalışmalar.
Bilginin temelini sağlam at depremde zarar görmesin
@TRSoft un dediği gibi kayıt numarası yerine kayıtın ID sini Image.Tag ına atayıp tek ortak bir OnClick veya DblClick ten kontrol edebilirsin. Hatta kayıt sayısına göre Image nesnesini form içinden oluşturup, konumunu/pozisyonunu belirleyip bu işlemleri yapabilirsin..
Ortak DblClick;
Tablo1.First;
Image1.Tag := Table1.FieldByName('ID').AsInteger;
Image1.Picture.Assign(Table1.FieldByName('RESIM') as TBlobField);
Tablo1.Next;
Image2.Tag := Table1.FieldByName('ID').AsInteger;
Image2.Picture.Assign(Table1.FieldByName('RESIM') as TBlobField);
......
procedure TForm1.ImageDblClick(Sender: TObject);
var
vID: integer;
begin
vID := (Sender as TImage).Tag;
Table1.FindKey([vID]);
// ..... diğer işlemler...
end;
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!