Yukarıdaki örnekte Mamul tablosu master tablo, diğer tablolar ise detail
Mamul tablosundaki MamulKodu ile diğer tablolardaki MamulKodu_ID alanları eşleşiyor olarak kullanmak istiyorum cxgridde ama olmuyor.
aşağıdaki gibi cxgridi ayarlıyorum olmuyor.
Mamul
YariMamul
Hammadde
Saygılarımla
Teşekkür ederim.
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]
Galiba mantıksız bir istemde bulundum. araştırmalarım sonucu böyle bişey olmadığını düşünüyorum artık. çünkü; cxgridde master detail dışında iki adet level oluşturup farklı vtlere bağladığımızdada sadece üstteki vtye ait bilgiler geliyor.
Teşekkür ederim.
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]
sana tavsiyem uğraşma banada kafayı sıyırtmıştı, üstelikte tek detail de. Tarifleri oluşturmak için kullanmaya kalktım rezil etmişti beni 1 hafta uğraştığımda cabası, her bir detail için bir grid koyup bunları query den ayarlamak daha pratik ve sorunsuz olur sanırım. En azından ben öyle yapıyorum.
Ama denemek istiyorsanda VIEW lardan yapıyorsun bunu
DataController.DataModeController.OnDetailIsCurrentQuery bu event i inceleyebilirsin. bu event içinde DetailInSQLMode := True; olmalı. bunlardan belki bir sonuç çıkarabilirsin.
Benim olmama tahminim. cxGrid kendi dedikleri gibi sadece grid değil, çalışma anında query ye müdahale ediyor, ve dataset i açıp kapatıyor, buda yazdığın kodları etkiliyor tabiki
Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak... Zoru başarırım, İmkansız zaman alır FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Merhaba @freeman35 hocam;
Sizinde belirtiğiniz gibi banada kafayı sıyıttıracak ! Bende ayrı ayrı cxgrid ile işlemi görsel açıdan pek hoş durmasada halletmeye çalışıyorum.
Siz söyledinizde aklıma geldi. cxgrid query müdahale ediyor dediniz. ben cxgriddeki sql kodunu daha doğrusu sadece şartlar kısmını aldırıyorum ama bu işlem sadece cxgridin kendi içinde bir işlem diye biliyorum yani queryi keşke kodlarını değiştirse
Birbirine bağlı birkaç işlem var ve bunları farklı table ve gridlerde gösteriyorum seçilen veriye ait bilgiler için. uzunca procedureler yazıyorum
Teşekkür ederim hocam
Saygılarımla.
2 yıl kadar oldu bu bahsettiğim olayla uğraşalı, birdahada dönüp bakmadım, ozaman cxgrid in yaptığı yanlış aklımda kalmadıysa query yi değiştiriyor detail için propertyler deki değerleri yani master ve detail için verilen değerler için kendi query yi değiştiriyordu, ozamanda benim verdiğim master-detail in haricinde ki bir kriteri uçuruyordu, mesela TYPE_ID =1 diye bir filtre daha koymam gerekiyordu, oda bunu uçuruyordu yukarıda yazdığım event te bu düzenlemeleri yapabilmeyi sağlıyor diye hatırlıyorum, ama ozamanlar süre iyice kısalmıştı ve onu çözmeye uğraşmadım açıkçası görsellik bozuluyor ama sıfır hata çalışıyor en azından
Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak... Zoru başarırım, İmkansız zaman alır FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Yanlış anlamadıysam bir cxGrid içinde birden fazla detail koymaktan bahsediyorsun. Ben tek detail i sorunsuz şekilde koydum ve hatırladığım kadarıyla DevEx demolarında bunlarla ilgili örnekler var..
Benim birden fazla detail e ihtiyacım olmadı ama sanırım şöyle olabilir..
Öncelikler master-Detail Query yada Dataset lerini hazırladıktan sonra,
Grid e 1 Master ve 2 Detail olmak üzere 3 tane GridDBTableView ekliyorsun..
Aynı Şekilde 1 Master ve 2 Detail olmak üzere 3 tane GridLevel ekliyorsun ve birbiriyle ilişkilendiriyorsun..
Son olarak GridDBTableView lerin DetailKeyFieldNames ve MasterKeyFieldNames lerini seçtikten sonra sorun çıkmaması gerek diye düşünüyorum şayet tek detail için ben böyle yaptım..
kolay gelsin..
Merhaba;
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.
@Lazio hocam sizin belittiğiniz şekilde tek master ve tek detail olarak oluyor bunda zaten sorun yok olmayan bir master altında iki detailin olması
Veya şöyle bişey oluyormu !
Bir cxgridde iki tane master tablenin listelenmesi ! mantık olarak dbtriviev ve dbtableleri eklenişyor ama sadece ilk ekleneni gösteriyor.
Not:Ben sorunu @freeman35 hocamın belirttiği şekilde çözdüm.
Saygılarımla
Değerli cevaplarınız için teşekkür ederim.
hocam istediğiniz kadar detail ekleyebiliyorsunu.ben bir kaç defa yaptım.olduğu görememenizin nedeni her detail tablo için cxgriddi bir tab açılıyor.o tabların bağlığı olmadığından kaynaklı.tabi dbbandetview kullanmayı unutmayın.Yapmanız gereken detail tablonun baglı olduğu viewin caption bilgisini girmek.
kolay gelsin.[/img]
ademcicek yazdı:hocam istediğiniz kadar detail ekleyebiliyorsunu.ben bir kaç defa yaptım.olduğu görememenizin nedeni her detail tablo için cxgriddi bir tab açılıyor.o tabların bağlığı olmadığından kaynaklı.tabi dbbandetview kullanmayı unutmayın.Yapmanız gereken detail tablonun baglı olduğu viewin caption bilgisini girmek.
kolay gelsin.[/img]
Hocam heryolu denedim inanın, Eğer müsait bir vaktiniz olduğunda ufak bir çalışma yapıp eklerseniz çok müteşekkir olurum. (Veya güzel bir makale yazarsanız sitemizde çok hoş bir makale olur)
Teşekkürler.
hatta küçük bir accesde örnek de yapıp gönderebilirim.siz bana bir mail atın.
ilgili mail adresine mail attım. sonucu burada paylaşmak dileğiyle.
Sağlıcakla kalın.
Teşekkür ederim.
Not: Bu konuyla ilgili daha doğrusu cxgrid ile ilgili forumda iyi seviyede bilgi sahibi olan arkadaşlarımızda yardım bekliyorum !!! bu konuda makale eksikliği var. Herkez cxgridin işine yarayanı kadar biliyor ama hepimiz hepsini bilmiş oluyoruz !!!
Saygılarımla
Çalışmalarınızda başarılar.
Teşekkür ederim.