Ado & Cached Updates

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Glen
Üye

Ado & Cached Updates

Mesaj gönderen Glen »

Selam,

BDE deki table & queryde mevcut olan Cached updates'in karsiligi ne acaba.. Yani bu ozelligi hangi ayarlarla kullanabilirim?

Yapmak istedigim şu, AdoQuery & Datasource kullanarak baglanilan DBGrid uzerinden yapilan islemlerin ApplyUpdates diyene kadar bir transaction gibi gorulup yani Commit (diger bir adiyla sanirim ApplyUpdates oluyor yani BDE table nesnesindeki karsiligi) veya Rollback (Cancel Updates islemi) olana kadar veritabanina yansitilmamasi nasil yapiliyor..

Transaction kullanmak istemiyorum cunku transaction yaparken o table'i baska kimse kullanamiyor ve bu da benim isime gelmiyor, ya da kacirdigim bir nokta var..

Tesekkurler.
Glen
Üye

Mesaj gönderen Glen »

Hele şükür sorunumu cözdüm, forumu bir kez daha aradim ve buldum :) Locktype ozelligini ltBatchOptimistic yapmak ve degisiklikler/eklenilen yeni kayitlar vs.

Kaydedilecekse: AdoQuery1.UpdateBatch(arAll);
Kaydedilmeyecekse; listequery.CancelUpdates;

Oh ya sonunda :) bayagidir ariyorum da bu olayi..

NOT: Kuri_YJ abim te$ekkürlerimi en icten dileklerimle sunarim batch olayini demi$tin bana ordan yola ciktim ama anliyamamistim bi turlu oh be oldu :)

Hazir bu cözülmüşken kısa bir soru sormak istiyorum mesela Detaillerde atıyorum ben bir foreignkey secme islemi yaptiracam atiyorum Gridin icinde bir butona basinca disaridan bir İL seçimi yaptiricam mesela.. Kaydetmeden once biri o ili silerse (düşününkü 100 tane yeni şey eklendi silindi değiştirildi vs yani donguyle tek tek kontrol ettirmek cok zaman alir) kaydedilirken o "3. kayıtta seçtiğiniz il silinmiştir o yuzden 3. kayıt yapılamaz vs." gibi bir uyari nasil cikarabilirim?
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Son sorunuzu başka bir başlık açarak sormanız daha iyi olur.