Merhaba,
Grid üzerinden coklu kayit yaparken kontrolleri nasil yaptirabilirim. Ne demek bu diyeceksiniz biraz daha açıyım konuyu..
Örneğin grid üzerinden çoklu kayıt degil de Tek bir kaydın yapıldığı bir form düşünün. Atıyorum öğrenci kayıt formu,
ADI, SOYADIĞI, DOĞDUĞU İL, SINIFI
Adı ve soyadi elle girilen bilgiler ama doğduğu il ve sınıfı dışarıdan seçilen yani foreign key gorevi goren kisimlar..Adı soyadı yazıldı, doğduğu il seçildi, sinifi seçildi ve kaydete basıldı. Kaydetmeden önce seçilen ilin ve sınıfın hala durup durmadığı yanı iller ve sınıflar tablosundan silinip silinmediği kontrol ediliyor, eğer hala duruyorsa o kayıtlar, öğrenci kaydı yapılıyor.
DBGrid üzerinden 100 tane kayit yapilacak ve kayıtlar yapılmadan önce dışarıdan seçilen alanların kontrol edilmesi gerekir yani hala durup durmadığı. Bunu bir döngüyle tek tek kontrol etmek sanırım müthiş bir zaman kaybı sanırım, bunun için en doğru çözüm ne sizce?
inşallah ne demek istediğimi anlatabilmişimdir
GRID Uzerinden kayit ekleme/degistirme/silme yaparken...
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Bu arada ek bir aciklama yapmak istiyorum "before post" event'ine yazilmasi gerektigini düsünmüstüm ancak ben herşey tamamlandıktan sonra commit ediyorum yani vtye en son işleniliyor kayıtlar. Beforepost eventi grid üzerinde çalışıyor kayıt vtye yansımamasına rağmen beforepost eventi işliyor ancak sorun şu ki vtde baktığımda kayıt yapılmamış oluyor (zaten istediğimde buydu kaydın en son yapılması burda sorun yok) ama mantık olarak çıkamadım işin içinden 
Yani beforepost a koysam bile o işlemleri sorun olucak çünkü kayıtlar henüz yapılmamış oluyor, ve bu sırada biri herhangi bir ili silse bile kayıtlar rahatlıkla silinir çünkü ili kullanan kayıtlar henüz vtye işlenmedi..
Teşekkürler tekrardan.

Yani beforepost a koysam bile o işlemleri sorun olucak çünkü kayıtlar henüz yapılmamış oluyor, ve bu sırada biri herhangi bir ili silse bile kayıtlar rahatlıkla silinir çünkü ili kullanan kayıtlar henüz vtye işlenmedi..
Teşekkürler tekrardan.
s.a.
cevabım soruna yönelik değil ama mantığı biraz anlamak istiyorum.
vtdeki kayıtlı bir ilin silinmesi ne demek. Bir ilin artık il olmaktan çıkarılması anlamna mı geliyor.
Tüm il ve ilçelerin kayıtlarını bir defaya mahsus olarak ekle ve sonra onların silinmesine müsade etme..
aynı şey sınıflar içinde geçerli olmalı diye düşünüyroum.
sence de öyle değilmi.
kolay gelsin.
cevabım soruna yönelik değil ama mantığı biraz anlamak istiyorum.
vtdeki kayıtlı bir ilin silinmesi ne demek. Bir ilin artık il olmaktan çıkarılması anlamna mı geliyor.
Tüm il ve ilçelerin kayıtlarını bir defaya mahsus olarak ekle ve sonra onların silinmesine müsade etme..
aynı şey sınıflar içinde geçerli olmalı diye düşünüyroum.
sence de öyle değilmi.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Aslına bakarsanız verdiğim sadece bir örnekti yani sonuçta yaptığım olay da öğrenci kayıt programı değil 
Yani orada belirtmek istediğim dışarıdan bir kayıt seçmek ve kaydın idsinle birlikte farkli bir tabloya kaydetmek. Ama dışarıdan seçilen kayıt silinirse (diğer tabloya kayit kaydedilmeden once) kaydin gerçekleşmemesi gerekir çünkü dışarıdan seçilen kayıt silinmiştir.Yani sadece örnek açıklamak amacınlaydı yoksa ilin silinmesi gibi bir olay tabiki mümkün değil
Teşekkürler

Yani orada belirtmek istediğim dışarıdan bir kayıt seçmek ve kaydın idsinle birlikte farkli bir tabloya kaydetmek. Ama dışarıdan seçilen kayıt silinirse (diğer tabloya kayit kaydedilmeden once) kaydin gerçekleşmemesi gerekir çünkü dışarıdan seçilen kayıt silinmiştir.Yani sadece örnek açıklamak amacınlaydı yoksa ilin silinmesi gibi bir olay tabiki mümkün değil

Teşekkürler