SQL Server de bozulan Vt

MS SQL Server veritabanı ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Nemesis2005
Üye

SQL Server de bozulan Vt

Mesaj gönderen Nemesis2005 »

SQL Serverde datamın birinde dbcc checkdb('database') çektiğimde hatalar veriyor fromlarda aradım düzeltmek için dbcc checkdb('database',repair_allow_data_loss) ile User single mode çalıştırın ve bu komutu o şekilde çalıştırın diyor. SQL Server'i sqlservr.exe -m -c komutlarıyla single modunda çalıştırıyorum ama Query Analyzer programını single mode da database'ye bağlantı sağlayamadım tabi dbcc
checkdb('database',repair_allow_data_loss) komutunuda çalıştıramadım yardımcı olursanız sevinirim
Her iyinin içinde bir Kötülük.Her Kötnün içide de bir iyilik vardır
Kullanıcı avatarı
HBV
Üye

Mesaj gönderen HBV »

sql server en çok tavsiye edilen veritabanı ama en az da sorun çıkaran veritabanı ama sorun çıkardığı zaman da saç baş yolduran bir veritabanı.benim de ilk göz ağrım, kardeş sen en iyisi vazgeç bu sql serverdan..
Nemesis2005
Üye

Mesaj gönderen Nemesis2005 »

Malesef bende aynı konudan yakınıyorum. Netsis ne zaman sql server'i bırakacak bizde bırakacağız
Her iyinin içinde bir Kötülük.Her Kötnün içide de bir iyilik vardır
Kullanıcı avatarı
emrahkaraarslan
Üye

Mesaj gönderen emrahkaraarslan »

bence bu kadar kolay vazgeçilemez SQL serverdan değişik bir bağımlılık yapıyor :)
Allah'ım bana değiştirebileceklerimi değiştirme değiştiremeyeceklerimi kabullenme ve aradaki farkı anlayabilme yeteneği ver
doganzorlu
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen doganzorlu »

Selam,

osql i -E ile denediniz mi ? Belki soket kullanmadan erişiyordur bu şekliyle bağlandığınızda..
Doğan Zorlu, İzmir

------------------------
"Bu Kitap'ı sana yalnız şunun için indirdik: Hakkında ayrılığa düştükleri şeyi onlara iyice açıklayasın ve Kitap, iman eden bir topluluk için kılavuz ve rahmet olsun." (NAHL 64)
Kullanıcı avatarı
skyking
Üye

Mesaj gönderen skyking »

query analyzer a sunu yazıyorsun

Kod: Tümünü seç

EXEC sp_dboption 'databaseadi', 'single user', 'TRUE'
go
DBCC CHECKDB ('databaseadi', REPAIR_ALLOW_DATA_LOSS) 
go
DBCC CHECKALLOC (‘databaseadi')
go
bu arada mssql
oracle hariç diğer databaslerden cok hızlı (sorgulama ve subquerylerde)

kolay gelsin