Çoklu kullanıcı sisteminde transaction commit...

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
doctorfunks
Üye

Çoklu kullanıcı sisteminde transaction commit...

Mesaj gönderen doctorfunks »

Merhabalar herkese.
Problemim programımızın kayıt yaptığımız yerde bulunun transaction commit bloğunda çoklu kullanımlarda ilk başlattığı transactionu sonlandırmadan diğer işlemi gerçekleştirmemesi. Bu bazı yerlerde uzun zaman beklemelere sebep oluyo.
Diceksinizki transacton işini yapıyo ama çoklu kullanıcılarda bunu ayarlayabildiğim bi yer varmı acaba source veya sql den.

İyi Çalışmalar.

"Ne irfandır ahlaka yükseklik veren ne vicdandır.Fazilet hissi insanlarda Allah korkusundandır."
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Re: Çoklu kullanıcı sisteminde transaction commit...

Mesaj gönderen rsimsek »

doctorfunks yazdı:..
Problemim programımızın kayıt yaptığımız yerde bulunun transaction commit bloğunda çoklu kullanımlarda ilk başlattığı transactionu sonlandırmadan diğer işlemi gerçekleştirmemesi...
Zaten Transaction un mantığı bu değil mi? Transaction un sonlandırılması dediğiniz yapılan işlemler mi çok uzun..? Ben mi yanlış anladım acaba :wink:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Kullanıcı avatarı
doctorfunks
Üye

hocam doğru anlamışsınız.bende yazdım transaction un işi bu diye ama bunun çok fazla işlem uyguladığı yerlerde zaman kaybı hatsafaya çıkıyo.Problemimiz bu.
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Yine bunun sorumlusu Transaction mu? VT deki yapıyı görmeden bir şey demek mümkün değil. Fakat Delphi tarafta DataSet olay/event larında çok işlemler yapıyorsanız, özellikle cxDBGrid/cxGrid gibi bileşenler kullanıyorsanız, BeforePost da DataSource1.DataSet.DisableControls; ile bir nebze hızlandırabilirsiniz.. Daah sonra da AfterPost da DataSource1.DataSet.EnableControls; yapmanız lazım.. Yada her ne şekilde ise..

viewtopic.php?t=13652&highlight=disablecontrols
Kullanıcı avatarı
doctorfunks
Üye

hocam kayıt işlemini cxgrid de yapıyorum. before postta bu döngülü ve transaction lu işlem. burdan zaman kaybı oluyo. vt de bi probem yok ama burdan ayar yapılabiliyomu onu bilmiyorum ...
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Yukarıda yazdıklarımı uygularsan farkı farkedebilirsin :wink: