Byle bir hatayla karsılasn varmı arkadaslr (String literals)

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
dtgb
Üye

Byle bir hatayla karsılasn varmı arkadaslr (String literals)

Mesaj gönderen dtgb »

Merhaba arkadaslar
Codun sadece bir kısmını yazacagım

dm.QDosya.SQL.Add('SELECT dosya_no,dosya_id,musteri_adi FROM TBL_Dosya,TBL_Faturalar,TBL_Malgidis WHERE TBL_Dosya.dosya_no= TBL_Faturalar.fdosya_id and TBL_Dosya.dosya_no= TBL_Malgidis.mgdosya_id

Siyah olarak belirttigim goruntulenmesini istedigim alanlara bir alan daha eklemek istedigimde örnegin fatura_no alanıda listemde gozuksun dedigimde
[Error]:String literals may have at most 255 elements
gibi bir hatayla karsılasıyorum. Sizce sebebi ne olabilir hata sorgudamı baska bir yerdemi bulamadım.
Hakan Can
Üye

Mesaj gönderen Hakan Can »

dm.QDosya.SQL.Add('SELECT dosya_no,dosya_id,musteri_adi FROM TBL_Dosya,TBL_Faturalar,TBL_Malgidis' + ' WHERE TBL_Dosya.dosya_no= TBL_Faturalar.fdosya_id' + ' and TBL_Dosya.dosya_no= TBL_Malgidis.mgdosya_id

şeklinde yazınız yani string atamalarında aralara ' + ' koyarak 255 karakteri geçebilirsiniz.

İyi çalışmalar.
Kullanıcı avatarı
dtgb
Üye

Mesaj gönderen dtgb »

Çok tesekkur ederim
Bende turlu turlu taklalar atıyordum bu listeyi alabilmek icin
bir sorum daha olacaktı, soyle bir hata alıyorum veri tabanımdaki bos alanlar varsa deger girilmemis alanlar var diyerek hata mesajı getiriyor.
acaba bos alanlarıda bos olarak ekrana getiremezmi?
Kolay gelsinn...
Hakan Can
Üye

Mesaj gönderen Hakan Can »

Boş alanları da ekrana getirebilirsin.

Ancak hata mesajının verildiği SQL kodlarını ve hatanın daha detaylı açıklamasını gönderirsen daha çok yardımcı olabiliriz.

İyi çalışmalar.
Kullanıcı avatarı
dtgb
Üye

Mesaj gönderen dtgb »

Arkadaslar sorunun cozumunde "yani string atamalarında aralara ' + ' koyarak 255 karakteri geçebilirsiniz. " olayı yeterliymis bos alan geteirmeme sebebi ise eksik bir virgulden kaynaklanıyor cok sukur codu sonunda calıstırabildim
herkeze iyi calısmalar tesekkurler...
aslanburak89
Üye

Re: Byle bir hatayla karsılasn varmı arkadaslr (String literals)

Mesaj gönderen aslanburak89 »

datakpss.personel.SQL.Add('update personel set persno=:p1,sicilno=:p2,ad=:p3,soyadi=:p4,meslegi=:p5,isgtarhi=:p6,adres=:p7,cinsiyet=:p8,mhali=:p9,csaysi=:p10,badi=:badi,aadi=:p12,dtarih=:p13,dyeri=:p14,il=:p15,ilce=:p16,cno=:p17,sno=:p18,asira=:p19,serino=:p20,bucret=:p21,kesinti=:p22,nucret=:p22'); komutunda hata veriyor.acaba bu sorunu nasıl çözebilir.komut tek satırda.bu komutu nasıl bölebilirim?
bu ufukta herkes yanlızdır...