Merhaba;
Cport componeti comport nesnesi ile comporttan bilgi alıyorum. Bilgi alırken RxChar olayı tetikleniyor.
Yapmak istediğim verinin bittiğini anlama.
Yani şöyle.
El terminali ile okunan barkodları çekiyorum. Bu işlem olurken 1 barkodu almak 1 sn sürmezken 400-500 barkodu almak 10-15 sn sürebiliyor. yapmak istediğimde veri alma işlemini bittiğini anlayabilmek bunu ben manuel olarak yapıyorum. (1 barkod alınsada 500 barkod alınsada kullanıcıyı 10-15 sn bekletiyorum.)
Not:Cport nesnesini tüm olaylarını denedim verinin bittiğini anlayamıyorum. (porttan bilgi alırken byte byte alındığından esnek bir müdahalede söz konusu olamıyor)
Saygılarımla
Teşekkür ederim.
Cport Comport Nesnesi Veri Bitişini Anlama
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Cport Comport Nesnesi Veri Bitişini Anlama
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]
garip bir karakter yolluyor son olarak galiba bunun ne olduğunu bilmiyorum. belki ver kesildiğinde tetiklenen bir olay olabilr diye düşünmüştüm ben.
Bu garip karakteri çözmem gerekiyor [] buna benze bişey atıyor sonrada bir boşluk
Teşekkür ederim.
Evet ben bunu unutmuşum

garip bir karakter yolluyor son olarak galiba bunun ne olduğunu bilmiyorum. belki ver kesildiğinde tetiklenen bir olay olabilr diye düşünmüştüm ben.

Bu garip karakteri çözmem gerekiyor [] buna benze bişey atıyor sonrada bir boşluk

Teşekkür ederim.
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]
viewtopic.php?p=69980#69980
r StringPacket
viewtopic.php?p=69980#69980

.-.-.-.-.-.-.-. ^_^
Merhaba;
şeklinde bir ekrana isteyin. Bu size ascii tablosundaki sırayı verir. Mesela 13 ise recep hocamızın dediği gibi enter tuşuna veya diğer ismi ile carriage return dur.
Kolay gelsin.
Okuduğunuz karakteripro_imaj yazdı: garip bir karakter yolluyor son olarak galiba bunun ne olduğunu bilmiyorum. belki ver kesildiğinde tetiklenen bir olay olabilr diye düşünmüştüm ben.
![]()
Bu garip karakteri çözmem gerekiyor [] buna benze bişey atıyor sonrada bir boşluk![]()
Teşekkür ederim.
Kod: Tümünü seç
showmessage(inttostr(ord(key))) ;
Kolay gelsin.
http://www.aysbergbilgisayar.com
Logo Go özel eğitim, web tasarım, teknik servis
Logo Go özel eğitim, web tasarım, teknik servis
Karakter garip de olsa @ofenX in dediği gibipro_imaj yazdı:Merhaba;
Evet ben bunu unutmuşum![]()
garip bir karakter yolluyor son olarak galiba bunun ne olduğunu bilmiyorum. ...
ofenX yazdı:ile bakmakta fayda varKod: Tümünü seç
showmessage(inttostr(ord(key))) ;
![]()
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!