fastreport hata !!!

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
xcom
Üye

fastreport hata !!!

Mesaj gönderen xcom »

Merhaba Arkadaşlar,

Geçenlerde fastreport u satın aldım basic versiyonunu. yanlız kurdum herşey güzel ama formun üzerine component paletten fastreport nesnesini forma koyduğum an şu hatayı veriyor.

" Access volation at address 04177269 in module 'frx6.bpl' read of address 00000000"

hatasını veriyor ok tıklayınca forma fastreport u ekliyor ama ondan sonra hep hata yine yukardakilerine benzer hatalar veriyor. hatta kapatıyorum delphi yi orda bile hata veriyor. ve okadar uğraşmama rağmen bi türlü işin içinden çıkamadım. Delphi6 kullanıyorum. fastreport 3 yüklü yardımlarınızı bekliyorum formu aradım nasip olmadiki bulayım kendi sitesindede aradım bulamadım. bakalım sonumuz ne olucak allahtan hayırlısı olsun.
--------------------------------------------------------------------------------------------------

Sadece iylik için yaşa ve iylik ile hayat et...

-------------------------------------------------------------------------------------------------
serkan
Üye

Mesaj gönderen serkan »

selam lisanslı versiyonlarında o hatayı vermiyor fastreport un web sitesindede o soru sorulmuştu ingilizcem pek iyi değildir ama fastreportu crack hale getirirken sanırım biraz yıpratmış hacker arkadaşlar.. :) geçici bir püf noktası delphinin dışında başka bir program aç excel,word gibi.fastreport o hatayı verdikten sonra tamam butonuna bas sonra word veya exceli açıp kafana göre bişeyler yaz sonra görev çubuğundan tekrar fastreportu açtığında hatasız çalışabilirsin..ilginç ama çalışıyormuş o şekilde konunun orjinal linkini(ingilizce) bulamadım şimdi bulursam yazarım üstadlarda incelemiş olur..kolay gelsin.durumdan haberdar edersen olumlu olumsuz sevinirim..
Kullanıcı avatarı
xcom
Üye

Mesaj gönderen xcom »

crack değil benimki kesinlikle onların verdiği parola ve şifreyle girip download ettim. lisans key ide var. kurarken onunla kuruyorum. ama formun üzerine frreportu bırakmaya gör hemen hata.

Arkadaşlar yani anlıyamadığım bir durum var parasını verip satın aldığım bu ürün için şimdi çalıştıramıyorum ve kahrolucam galiba bu access violation hatasını neden verir böyle bir durumla hiç karşılaşan arkadaşımız varsa yardımlarınızı bekliyorum.
--------------------------------------------------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------------------------------------------------
serkan
Üye

Mesaj gönderen serkan »

hocam ben o sitedeki formun yalancısıyım..benim dediğim gibi denedinmi peki? acces violation hatası belleğe yüklenmemiş bir veriye erişirken oluşur.bazen insan kendi yazdığı kodda bile bu hatanın nedenini bulmak için günlerce uğraşabilir başkasının yazdığı bir kodda işin içinden çıkılırmı bilmiyorum.istersen delphi 6 yı kaldırıp update2 sini kurup tekrar dene fastreportu..kurulurken bir problem yaşadınmı?
kolay gelsin..
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Delphi 6'da update #2 ile köklü değişiklikler olmuştu. Update 2 yüklü değilse yükleyin.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
xcom
Üye

Mesaj gönderen xcom »

işletim sistemini kaldırıp yeniden kurdum delphi yide ve fastreportuda buraya kadar hiçbir sorun yok ama fastreport bileşenini formunn üzerine koyduğum an başlıyorbu access violation hatası.

bu delphi 2 update nerden bulabilirim. download edebileceğim bir yer varmı. veya başka ne önerebilirsiniz. d7 yemi geçeyim neydeyim.

Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Delphi 6 için Borlandın çıkardığı patch dosyası bu Update #2. http://www.borland.com adresinden, lisans numaranla kayıt olup indirebilirsin.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
xcom
Üye

Mesaj gönderen xcom »

Delphi 7 yükledim. fastreport dan delphi7 için olanı indirdim şimdi sorunsuz çalışıyor.

Teşekkür ederim.