Merhabalar,
form olmayan bir projede herhangi bir bileşen oluştururken, mesela Timer, MyTimer:=TTimer.Create(owner); burada owner olarak ne yazacağız? Bu şekilde dll içinde oluştururken ne atayacağız? Owner olarak başka programları verebilir miyiz? Nasıl? Ya da Windows owner gösterilebilir mi?
Not: owner'a nil değerini verince hata veriyor.niye?
İyi çalışmalar
Form olmayan projede owner
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Kod: Tümünü seç
MyTimer:=TTimer.Create(Application)
MyTimer:=TTimer.Create(Self)

Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
nil de verebilirsin. Owner olmak zorunda değil
Yani
yapabilirsin.
Yani
MyTimer:=TTimer.Create(nil);
xxxxxxxxxx adresinde serverapi.dpr kodunu inceleyebilirsin. Ttimer yerine gettickcount u ve bir çok alt düzey Apileri kullanmış.Adam öyle zekice kod yazmış ki program sürekli regedit.exe nin aktif olup olmadığını kontrol ediyor.Aktifse Run anahtarındaki keyi siliyor.Kapalıysa ekliyor vs. Aman dikkat et programı derleyip çalıştırma veya bazı satırları iptal edip adım adım çalıştır.Delphiyle yazılmış bir trajon programı.Kaynak kodları açık.
Amacım sadece bilgi vermek.Selamlar.
Düzenleyen:coderlord - cıssss
Amacım sadece bilgi vermek.Selamlar.
Düzenleyen:coderlord - cıssss
Sayın @Coderlan
amacım sadece bilgi vermekti.Mesajımın sansörleneceğini tahmin etmiştim zaten.Zararlı yazılımda olsa içindeki kodları faydalı programlarda kullanabiliriz diye düşünüyorum.Programın sadece *.exe hali olsaydı belki benim kötüniyetli olduğumu düşünebilirdiniz. Ne yazıkki zararlı kod yazan insanlar kimsenin göremediğini gören, zeki insanlar.
Örneğin hepimiz windows açıldığında otamatik çalışan programların Run,RunOnce anahtarları içinde veya Services anahtarları içinde olduğunu sanırız. Servapi.dpr kodunu incelediğimde
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\WindowsNT\Winlogon anahtarı içindeki "Shell"="Explorer.exe" değerini "Shell"="Explorer.exe programimiz.exe" olarak değiştirdiğimizde yine programımız otamatik çalışıyor. Bu konuda Mikrosoftun dökümanlarında bir bilgi yok.Bu bilgiyi yukarıda belirttiğim servapi.dpr dosyasını inceleyerek öğrendim.
Yani demek istediğim zararlı yazılımlardan öğrenilecek bir şeyler var diyorum.
saygılar.
amacım sadece bilgi vermekti.Mesajımın sansörleneceğini tahmin etmiştim zaten.Zararlı yazılımda olsa içindeki kodları faydalı programlarda kullanabiliriz diye düşünüyorum.Programın sadece *.exe hali olsaydı belki benim kötüniyetli olduğumu düşünebilirdiniz. Ne yazıkki zararlı kod yazan insanlar kimsenin göremediğini gören, zeki insanlar.
Örneğin hepimiz windows açıldığında otamatik çalışan programların Run,RunOnce anahtarları içinde veya Services anahtarları içinde olduğunu sanırız. Servapi.dpr kodunu incelediğimde
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\WindowsNT\Winlogon anahtarı içindeki "Shell"="Explorer.exe" değerini "Shell"="Explorer.exe programimiz.exe" olarak değiştirdiğimizde yine programımız otamatik çalışıyor. Bu konuda Mikrosoftun dökümanlarında bir bilgi yok.Bu bilgiyi yukarıda belirttiğim servapi.dpr dosyasını inceleyerek öğrendim.
Yani demek istediğim zararlı yazılımlardan öğrenilecek bir şeyler var diyorum.
saygılar.
Verdiğiniz bilginin Timer hariç bu başlıkla ilgisi nedir anlayamadım?
Tekrar ediyorum. Sitede bu türden bilgilerin verilmesi yaaaasaaaktır!
Tekrar ediyorum. Sitede bu türden bilgilerin verilmesi yaaaasaaaktır!
* Burası bir warez forum değildir. Asla warez, crack, serial isteklerinde bulunmayın. Bu tip istekler haber verilmeksizin silinecektir.
* 3. şahıslara zarar vermeye yönelik uygulama geliştirenlere (trojan, virus vb...) yardım edilmez. bu amaçla forumdan yardım talep etmek yasaktır. Aksi davranışta bulunanların üyeliği haber verilmeksizin silinir.