yazma anında tarih formatı

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
meron06
Üye

yazma anında tarih formatı

Mesaj gönderen meron06 »

Cümleten sel.al.arkadaşlar.ben şöyle bişey yapamak istiyorum.programımda tarih bilgisi girilen editleri tarih bilgisi girilirken masklamak istiyorum.mask edit i kullanmak istemiyorum.elimce rx in currencyedit ivar.bunu currency editle yapabilirmiyim.baya bi uğraştım olmadı.yada önereceğiniz bedava bi bileşen varmı.
Kullanıcı avatarı
SeRoKi
Üye

Mesaj gönderen SeRoKi »

eğer tarih girilen editler veritabanına bağlıysa, bağladığın alanın editmask özelliğini kullanabilirsin.
meron06
Üye

Mesaj gönderen meron06 »

database bağlantısı doğrudan yok.
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Mask larla uğraşmaktansa DateTimePicker vb. gibi takvim bilgisi lookup şeklinde çıkan bileşenler kullanmak daha akıllıca :wink:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
meron06
Üye

Mesaj gönderen meron06 »

Recep abi haklısın .ama ne den olmuyor diye araştırayım dedim.araştımaz olaydım.elimdeki componentlerin hiçbiiryle yapamadım.belki fonksiyonel kullanışlı bi mask edit bileşeni öeneren ümidiyle sormuştum açıkcası(free bileşen tabi.).
Kullanıcı avatarı
SeRoKi
Üye

Mesaj gönderen SeRoKi »

Jedi bileşenlerine bi bak istersen...
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Sorunun zaten MaskEdit bileşeninden ziyade uygun mask i verememenden kaynaklandığını sanıyorum.. :wink: Mask için verilen sayı ve işaretlerin anlamlarını iyice bilmek gerekiyor. Yada hazır tarih mask larını kullanabilirsin.
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
meron06
Üye

Mesaj gönderen meron06 »

ilginiz için çok teşekkür ederim.iyi çalışmalar.galiba DateTimePicker la idare edecez şimdilik saolun arkadaşlar.