Istool Setup ile ilgili

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Serim
Üye

Istool Setup ile ilgili

Mesaj gönderen Serim »

merhaba arkadaşlar,
istoolda setup hazırlarken eksik yaptığım bir nokta var galiba. Çünkü setup hazırlanıp bittikten sonra programımı kuruyorum. masaüstüne ikonu oluşturuyor ama ikonu sağ tuşla özelliklerden başlangıç yeri olarak programın kurulu olduğu yolu belirtmezsem veritabanına bağlanamıyor hatasını veriyor. yani setup hazırlenirken bu masaüstündeki ikonun başlangıç yolunu nereden belirtiyoruz?

iyi çalışmalar..
Bilginin temelini sağlam at depremde zarar görmesin
t-hex
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen t-hex »

workingdir ile belirtiyorsun.

workingdir = {app} olarak bir parametre ekle.

yalnız bu sağlıklı bir yöntem değil, çünkü o kısayol yanlışlıkla silinse ve sonra tekrar oluşturulsa başlandıç dizini kısmının elle düzeltimesi gerekir. O yüzden bence program içinde veritabanına bağlanmadan önce

Kod: Tümünü seç

ExtractFilePath(Application.Exename)
ile exenin bulunduğu yolu alıp veritabanın konumunu ekleyip bağlanmayı denersen sorun yaşamazsın.

İyi çalışmalar
Kullanıcı avatarı
Serim
Üye

Mesaj gönderen Serim »

yok zaten veritabanına bağlanırken dediğiniz yöntemle application.exename.. ile bağlanıyorum.Setupı hazırladığımda mesela D:\ nin içine kuruyorumya ordan exe yi çalıştırdığımda sorun yok. Yalnız masaüstünden çalıştırdığımda başlangıç yolunu belirtmeden veritabanına bağlanmıyo. Workingdir yöntemini bi deniyim.
Teşekkürler. kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
Serim
Üye

Mesaj gönderen Serim »

Arkadaşlar sorunumu hallettim. WorkingDir 'dan kaynaklanıyomuş. Denildiği gibi workingdir = {app} seçtikten sonra halloldu. Teşekkürler.