Değişken hatası

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Gk_imptob
Üye

Değişken hatası

Mesaj gönderen Gk_imptob »

mege yazdı:
Armani yazdı:Birde kodu çalıştırınca

Kod: Tümünü seç

[Error] Unit1.pas(33): Undeclared identifier: 'cRcvBuffer'
[Error] Unit1.pas(34): Undeclared identifier: 'CharCntReceived'
[Error] Unit1.pas(39): Undeclared identifier: 'CharCntReceived'
[Error] Unit1.pas(49): Undeclared identifier: 'cRcvBuffer'
[Error] Unit1.pas(49): Undeclared identifier: 'CharCntReceived'
[Warning] Unit1.pas(60): Text after final 'END.' - ignored by compiler
[Fatal Error] Project1.dpr(5): Could not compile used unit 'Unit1.pas'
hatasını alıyorum. (Form Create kısmında)

Burda diger bir sorum ise (Sanki bu problemleri hallettimde :? ) memoya gelen datalarda mesela tarih kısmını almama gibi bir şansım varmı.
ALINTI
değişkenler tanımlı değğil diyor. bi kontrol et. klasik cevaptır ama bende çalışıyor :D
eğer porta bişey yazmıcaksan o butonu kaldır :) sadece okuma yap.
memoya geldikten sonra istediğin gibi parse edersin. bence ilk önce programını çalıştır.
Herkese merhaba.Tüm forum üyelerinin böyle kolay bir konuda değerli vaktiğini aldığm için özür dilerim.Comport'tan veri almayla iligili bir çalışma yapmaktayım.Yukarıda Armani arkadaşın yaşadığı problemin aynısını bende yaşıyorum.Programı çalıştırdığımda [Error]Unit.pas(33):Undeclared identifier:'cRcvBuffer' hatası alıyorum.Mege arkadaşımız değişkenlerden olduğunu belirtmiş fakat sorunun nasıl çözülceğini yazmamış.Yada basit olduğunu düşündüğü içinde belirtmemiş olabilir.Ben bu problemi nasıl çözelibilirim. :oops: Mesajı okuyan herkese teşekkür ederim.
Gk_imptob
Üye

Üstadlarım bir himmet etseniz şu acemi kardeşinize.Büyük hayır olucak.

teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Örneğin cRcvBuffer hangi .pas içinde olduğunu aratıp o pas dosyasının bulunduğu klasörün library path de eklenmiş olup olmadığını kontrol et :idea: Yoksa IDE / Tools / Environment ... / Library ye ekle...
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Gk_imptob
Üye

Sayın rsimsek hocam ilgilendiğin için teşekkür ederim.Fakat bendeki tüm .pas dosyalarını arattım crcvBuffer dosyasının hangi .pas dosyası içerside olduğunu bulamadım. crcvBuffer dosyasının hangi .pas dosyası içersinde olduğunu bilen arkadaş varmı acaba?

Teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
mege
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mege »

:ara cRcvBuffer şeklinde arayın, çıkan sonuçlardan makale ve ipucu forumunda olanı tıklayıp açın, orda tipiyle ilgili bilgiler var.
.-.-.-.-.-.-.-. ^_^