Herkese merhaba.Tüm forum üyelerinin böyle kolay bir konuda değerli vaktiğini aldığm için özür dilerim.Comport'tan veri almayla iligili bir çalışma yapmaktayım.Yukarıda Armani arkadaşın yaşadığı problemin aynısını bende yaşıyorum.Programı çalıştırdığımda [Error]Unit.pas(33):Undeclared identifier:'cRcvBuffer' hatası alıyorum.Mege arkadaşımız değişkenlerden olduğunu belirtmiş fakat sorunun nasıl çözülceğini yazmamış.Yada basit olduğunu düşündüğü içinde belirtmemiş olabilir.Ben bu problemi nasıl çözelibilirim.mege yazdı:ALINTIArmani yazdı:Birde kodu çalıştırıncahatasını alıyorum. (Form Create kısmında)Kod: Tümünü seç
[Error] Unit1.pas(33): Undeclared identifier: 'cRcvBuffer' [Error] Unit1.pas(34): Undeclared identifier: 'CharCntReceived' [Error] Unit1.pas(39): Undeclared identifier: 'CharCntReceived' [Error] Unit1.pas(49): Undeclared identifier: 'cRcvBuffer' [Error] Unit1.pas(49): Undeclared identifier: 'CharCntReceived' [Warning] Unit1.pas(60): Text after final 'END.' - ignored by compiler [Fatal Error] Project1.dpr(5): Could not compile used unit 'Unit1.pas'
Burda diger bir sorum ise (Sanki bu problemleri hallettimde) memoya gelen datalarda mesela tarih kısmını almama gibi bir şansım varmı.
değişkenler tanımlı değğil diyor. bi kontrol et. klasik cevaptır ama bende çalışıyor![]()
eğer porta bişey yazmıcaksan o butonu kaldırsadece okuma yap.
memoya geldikten sonra istediğin gibi parse edersin. bence ilk önce programını çalıştır.