String içinden bir parçayı alma
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
String içinden bir parçayı alma
S.A. Arkadaşlar,
bir edit in içine "C:\program\db\data.fdb" bu veriyi yazdırıyorum bu verinin içinden "data" yazan kısmı nasıl alıpta başka bir edit içine yazdırabilirim.Bu "data" şirket ismini temsil ediyor yani farklı isimlerde olabilir.(örn:ayyildiz,sirket1,sirket2..)gibi .
C:\program\db\ "seçilecek string".fdb koyu yazıyı nasıl seçipte farklı bir editin içine yazdırabilirim.
Hayırlı çalışmalar..
bir edit in içine "C:\program\db\data.fdb" bu veriyi yazdırıyorum bu verinin içinden "data" yazan kısmı nasıl alıpta başka bir edit içine yazdırabilirim.Bu "data" şirket ismini temsil ediyor yani farklı isimlerde olabilir.(örn:ayyildiz,sirket1,sirket2..)gibi .
C:\program\db\ "seçilecek string".fdb koyu yazıyı nasıl seçipte farklı bir editin içine yazdırabilirim.
Hayırlı çalışmalar..
"Bilginin Doruğuna Hep Birlikte..."
Az önce yazıyordum, ne oldu anlamadım. Neyse...
Copy ve Pos senin işini görür. Bunları bi ara.
Gibi bişey olması lazım. Deneyemiyorum şu an.
Kolay Gelsin...
Copy ve Pos senin işini görür. Bunları bi ara.
Kod: Tümünü seç
path='C:\program\db\data.fdb';
txt:=Copy(Path,Pos('\',Path)+1,Pos('.',path)- Pos('\',Path)-1);
Kolay Gelsin...
Bişnev in ney çün hikâyet mîküned
Ez cüdâyîhâ şikâyet mîküned

Ez cüdâyîhâ şikâyet mîküned

Şu fonksiyonu kullanabilirsin:
İyi çalışmalar.
function ExtractFileNameWithoutExtension(const aPathAndFileName: string): string;
begin
Result := ExtractFileName(aPathAndFileName);
Result := System.Copy(Result, 1, Length(Result) - Length(ExtractFileExt(Result)));
end;
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var
arananstr,Str: String;
mypos: Integer;
begin
Str := 'C:\program\db\data.fdb'; //aranacak string
mypos := Pos('\', Str);
while (Pos('\', Str) > 0) do
begin
mypos := Pos('\', Str);
Str[mypos] := 'x';
end;
arananstr := copy(Str, mypos + 1, length(str) - mypos - 4);
end;
-
- Kıdemli Üye
Bu tür parserler iyi analiz edilmediğinde kimi zaman hatalı sonuçlar döndürebilir.Delphi'de, verilen bir dosya isminin (pathiyle birlikte..) analizini sağlayan, yani cürücü harfini, klasör hiyerarşisini, dosya adını, uzantısını vs.hazır fonksiyonlar var..Şu an tam olarak syntaxlarını hatırlayamadım ama kullanılmasını salık veririm.
Kolay gele..
Kolay gele..