Datetimepickerin ilk değeri - DBCombobox'a table aktarımı
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- r_korkmaz44
- Üye
Datetimepickerin ilk değeri - DBCombobox'a table aktarımı
Arkadaşlar 2 sorum olacaktı.
Birincisi: datetimepickeri kullanıyorum. Datetimepickerin ilk değerini göstermek istemiyorum. Yani en başta boş tarih çıkmasını istiyorum. Object Inspector da bu özellik yok. Nasıl bir kod yazarak bu işlemi gerçekleştirebilirim.
İkincisi: Dbcombobox'a veritabanındaki okulnoyu aktaramıyorum. Sadece dbgridte seçtiğim numaraları gösteriyor. Ben tüm okulnosunu comboboxta göstermek istiyorum.DataSource ve DataField ten seçiyorum. Ama veritabanındaki tüm numaraları gösteremiyorum.
Şimdiden teşekkürler..SAYGILAR......
Birincisi: datetimepickeri kullanıyorum. Datetimepickerin ilk değerini göstermek istemiyorum. Yani en başta boş tarih çıkmasını istiyorum. Object Inspector da bu özellik yok. Nasıl bir kod yazarak bu işlemi gerçekleştirebilirim.
İkincisi: Dbcombobox'a veritabanındaki okulnoyu aktaramıyorum. Sadece dbgridte seçtiğim numaraları gösteriyor. Ben tüm okulnosunu comboboxta göstermek istiyorum.DataSource ve DataField ten seçiyorum. Ama veritabanındaki tüm numaraları gösteremiyorum.
Şimdiden teşekkürler..SAYGILAR......
- r_korkmaz44
- Üye
Sanırım bu mümkün değil.r_korkmaz44 yazdı:Peki arkadaşlar datetimepicker in ilk dğerini nasıl sıfırlamalıyım. Yani boş göstermeliyim. SAYGILAR
1. Gizleyebilirsin lazım olduğunda gösterirsin
2. tam üzerine bir combobox koyarsın, boş olsun dediğinde combobox'ı gösterirsin, dolu olsun dediğinde datetimepicker'ı
Aşağıdaki kod her çalışığında diğerini gösteriyor mesela.
Kod: Tümünü seç
DateTimePicker1.Visible:=not DateTimePicker1.Visible;
ComboBox1.Visible:=not DateTimePicker1.Visible;
Bişnev in ney çün hikâyet mîküned
Ez cüdâyîhâ şikâyet mîküned

Ez cüdâyîhâ şikâyet mîküned

- r_korkmaz44
- Üye
Hdayı yardımların için sağol. Allah razı olsun senden. Ama tam çözüm değil. Benim istediğim şekilde değil.
Arkadaşlar datetimepickerin ilk değerini nasıl yaparız. Zaten bir comboboxla kaç tane gerekli ise datetimepickerleri gösteriyorum. Ben datetimepickerin ilk değerini nasıl sıfırlarım. Yardımcı olursanız sevinirim

Arkadaşlar datetimepickerin ilk değerini nasıl yaparız. Zaten bir comboboxla kaç tane gerekli ise datetimepickerleri gösteriyorum. Ben datetimepickerin ilk değerini nasıl sıfırlarım. Yardımcı olursanız sevinirim

s.a.
datetimepicker in format propertysi ile oynayarak yapabilirsin.
normalde sanırım boş('') oluyor. sen ona boşluk(' ') atayarak yapabilirsin.
lazım olduğu zaman formatı geri silersin. ve normal olarak görünür.
Yalnız burda datetimepicker in değerini boşaltmadık. o değierin görünmesini engelledik.
kolay gelsin.
datetimepicker in format propertysi ile oynayarak yapabilirsin.
normalde sanırım boş('') oluyor. sen ona boşluk(' ') atayarak yapabilirsin.
lazım olduğu zaman formatı geri silersin. ve normal olarak görünür.
Yalnız burda datetimepicker in değerini boşaltmadık. o değierin görünmesini engelledik.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Merhaba,
@aslangeri hocamızın dediği gibi formatını '00/00/000' şeklinde kullanabilirsiniz ancak burada bu bileşene focus olduğunuzda edit yapamazsınız. Sadece comboboxtan seçmek zorunda kalırsınız.
Datetimepicker ın aldığı değer tdatetime tipinde olduğundan boş bırakamıyorsunuz. Ama focus olduğunuzda
yaparak 30.12.1899 olmasını sağlayabilirsiniz. Ve bu datetimepickerdan çıkarken tarih 30.12.1899 ise tarih girmeye zorlayabilirsiniz.
Günümüzde bu tarih kullanılmayacağından bu şekilde kullanabilirsiniz.
Kolay gelsin.
@aslangeri hocamızın dediği gibi formatını '00/00/000' şeklinde kullanabilirsiniz ancak burada bu bileşene focus olduğunuzda edit yapamazsınız. Sadece comboboxtan seçmek zorunda kalırsınız.
Datetimepicker ın aldığı değer tdatetime tipinde olduğundan boş bırakamıyorsunuz. Ama focus olduğunuzda
Kod: Tümünü seç
datetimepicker1.Date:=0;
Günümüzde bu tarih kullanılmayacağından bu şekilde kullanabilirsiniz.
Kolay gelsin.
http://www.aysbergbilgisayar.com
Logo Go özel eğitim, web tasarım, teknik servis
Logo Go özel eğitim, web tasarım, teknik servis
- r_korkmaz44
- Üye
- r_korkmaz44
- Üye