image ye veritabanından resim çağırmak
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
image ye veritabanından resim çağırmak
selamlar.
normal image bileşenini kullanarak veritabanından nasıl resmi çekebilirim?
Image1.Picture.LoadFromFile(table1resim.value);
kodu gibi.
teşekkürler.
normal image bileşenini kullanarak veritabanından nasıl resmi çekebilirim?
Image1.Picture.LoadFromFile(table1resim.value);
kodu gibi.
teşekkürler.
Daha önce forumda benzer konular geçmişti. Senin yerine aradım, belki işine yarar
viewtopic.php?t=3088
viewtopic.php?t=13069

viewtopic.php?t=3088
viewtopic.php?t=13069
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
recep abi saolasın. sorunu jedi kurarak çözdüm. veritabanına kaydediyor ve gösterebiliyorum.Fakat gif uzantılı resimleri desteklemiyor. bu sorunu nasıl çözebilirim. bir yöntem gifleri başka bir formata çevirerek diye düşünüyorum fakat onun da kodlarını bilmiyorum. arayacağız artık. Farklı bir yöntem söyleyebilecek veya elinde giflerin formatını değiştiren kod olan biri yardım ederse sevinirim. teşekkürler.
Jedi bileşenlerine GIF desteği verebilmek için.
JvGif, JvDBImage ekleyip. (uses JvGif, JvDBImage)
unitin en sonuna
eklemen yeterli.
unitin en sonuna
Kod: Tümünü seç
initialization
RegisterGraphicSignature('GIF', 0, TJvGifImage);
end.
Çok saolun ya. Jvgif unitine de , jvdmimage unitine de RegisterGraphicSignature('GIF', 0, TJvGifImage);kodunu ekledim. Gifi gösteriyor fakat veritabanına kaydederken bitmap image isnot valid diyordu!.Şimdi de key violation diyor.coderlord yazdı:Jedi bileşenlerine GIF desteği verebilmek için.
unitin en sonuna
eklemen yeterli.Kod: Tümünü seç
initialization RegisterGraphicSignature('GIF', 0, TJvGifImage); end.
Teşekkürler.
Hayır jedi'ın kendi unitlerine değil, kendi proje unitine söylediğim kodları ekleyeceksin. Yanlışlık olmasın.Kaptan yazdı:..Jvgif unitine de , jvdmimage unitine de RegisterGraphicSignature('GIF', 0, TJvGifImage);kodunu ekledim.
Kendi projene uses JvGif, JvDBImage ile unitleri ekledikten sonra Register functionunu yine kendi proje unitinin en sonuna ekle.