delphi2006 ile hazırladığım web sayfası için hosting firması

Delphi .net ve .net ile ilgili konuları buraya yazabilirsiniz.
kamuran48
Üye

delphi2006 ile hazırladığım web sayfası için hosting firması

Mesaj gönderen kamuran48 »

selam,
delphi 2006 ile hazırladığım web sayfasını yayımlayabileceğim bir web hosting arıyorum.denemeden ücret ödemek istemiyorum.bir yere paraları kaptırdık gitti.burhanmt arkdaşamız http://www.burhanmt.com sitesini natro diye bir yerden yayımlıyor galiba.kendi web sitemi yayımladığım yerde data bağlantılarının kodlarını silince sorun çıkmıyor.yani data çalışmazsa sorun yok.sorun system.data.oledb ile ilgili ama bunu çözemedim.ayrıca mail gönderirkende aynı hatayı veriyor.aldığım hatayıda aşağıda veriyorum.yardımınıza ihtiyacım var. http://www.benmsayfam.net adresi web sitemin.buradaki iletişim formuna kayıt yapmayı deneyiniz.hatayı göreceksiniz.bu arada web.config den mode="off"yaptım.birde access dosyalarını yayın yaptığımız server kopyalacakmıyız yoksa orada yenidenmi oluşturacağız.iyi çalışmalar.

Kod: Tümünü seç

Server Error in '/' Application.
--------------------------------------------------------------------------------

Runtime Error 
Description: An application error occurred on the server. The current custom error settings for this application prevent the details of the application error from being viewed remotely (for security reasons). It could, however, be viewed by browsers running on the local server machine. 

Details: To enable the details of this specific error message to be viewable on remote machines, please create a <customErrors> tag within a "web.config" configuration file located in the root directory of the current web application. This <customErrors> tag should then have its "mode" attribute set to "Off".

<!-- Web.Config Configuration File -->

<configuration>
    <system.web>
        <customErrors mode="Off"/>
    </system.web>
</configuration>

Notes: The current error page you are seeing can be replaced by a custom error page by modifying the "defaultRedirect" attribute of the application's <customErrors> configuration tag to point to a custom error page URL.

<!-- Web.Config Configuration File -->

<configuration>
    <system.web>
        <customErrors mode="RemoteOnly" defaultRedirect="mycustompage.htm"/>
    </system.web>
</configuration>

Kullanıcı avatarı
Fatih!
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Fatih! »

Web.config de RemoteOnly yazan yeri silip Off yaz. verdiği hatayıda buraya yaz. sorun nerden kaynaklanıyor anlamaya çalışalım. yukarıda hata ayrııntısı yok.benim hosting hatasız çalıştırıyor şuan.
veritabanına yazma izni yok ama sen bu mesajıı okuyana kadar şizni vermiş olabilirler.
http://www.faosoft.com/login.aspx
Kullanıcı adı: XXXX@faosoft.com
Şifre: XXXX
ayrıca projeyi BURAYA Tıklarak İndirip Hostinginde Deneyebilirsin.
senin hostta sorunsuz çalışırsa sorunu kendinde ararsın.

web.cponfigde değişiklik yaptığın zaman NullException hatası verirse bir nesneyi iki kere create etmeye çalışıyorsun demektir.
kamuran48
Üye

selam,

sizin verdiğiniz linkide tıklayınca aynı hatayı veriyor.ayrıca size bir sorum olacak.ben üye kayıtları için access dosyası kullandım. projemi ftp ye atarken mdb dosyalarımı direkt roota attım. doğrumu bilmiyorum.
En son kamuran48 tarafından 03 Mar 2006 09:11 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Arkadaşlar yapmayın, etmeyin. Genele açık bir yerde şifre falan göndermeyin. Hepsini editledim ve XX yaptım. Sadece read hakkı bile olsa şifre vermeyin. İsterseniz birbirinize özel mesaj ile gönderin.
kamuran48
Üye

sizin projenizi kendii sayfama gönderdim ve aşağıdaki hatayı alıyorum.
--------------------------------------------------------------------------------

Parser Error
Description: An error occurred during the parsing of a resource required to service this request. Please review the following specific parse error details and modify your source file appropriately.

Parser Error Message: Could not load type 'default.TWebForm2'.

Source Error:

Line 1: <%@ Page Language="c#" Debug="true" Codebehind="default.pas" AutoEventWireup="false" Inherits="default.TWebForm2"%>
Line 2: <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
Line 3:

Source File: C:\Inetpub\vhosts\benmsayfam.net\httpdocs\Default.aspx Line: 1

Version Information: Microsoft .NET Framework Version:1.1.4322.2300; ASP.NET Version:1.1.4322.2300
kamuran48
Üye

bu sefer aşağıdaki hatayı aldım.

Operation must use an updateable query.
Description: An unhandled exception occurred during the execution of the current web request. Please review the stack trace for more information about the error and where it originated in the code.

Exception Details: System.Data.OleDb.OleDbException: Operation must use an updateable query.

Source Error:

An unhandled exception was generated during the execution of the current web request. Information regarding the origin and location of the exception can be identified using the exception stack trace below.

Stack Trace:

[OleDbException (0x80004005): Operation must use an updateable query.]
System.Data.OleDb.OleDbCommand.ExecuteCommandTextErrorHandling(Int32 hr) +41
System.Data.OleDb.OleDbCommand.ExecuteCommandTextForSingleResult(tagDBPARAMS dbParams, Object& executeResult) +174
System.Data.OleDb.OleDbCommand.ExecuteCommandText(Object& executeResult) +92
System.Data.OleDb.OleDbCommand.ExecuteCommand(CommandBehavior behavior, Object& executeResult) +65
System.Data.OleDb.OleDbCommand.ExecuteReaderInternal(CommandBehavior behavior, String method) +112
System.Data.OleDb.OleDbCommand.ExecuteNonQuery() +66
uyeol.TWebForm2.Button2_Click(Object sender, EventArgs e) in D:\Inetpub\wwwroot\gmusteri\uyeol.pas:126
System.Web.UI.WebControls.Button.OnClick(EventArgs e) +108
System.Web.UI.WebControls.Button.System.Web.UI.IPostBackEventHandler.RaisePostBackEvent(String eventArgument) +57
System.Web.UI.Page.RaisePostBackEvent(IPostBackEventHandler sourceControl, String eventArgument) +18
System.Web.UI.Page.RaisePostBackEvent(NameValueCollection postData) +33
System.Web.UI.Page.ProcessRequestMain() +1292

Version Information: Microsoft .NET Framework Version:1.1.4322.2300; ASP.NET Version:1.1.4322.2300
Kullanıcı avatarı
Fatih!
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Fatih! »

coderlord yazdı:Arkadaşlar yapmayın, etmeyin. Genele açık bir yerde şifre falan göndermeyin. Hepsini editledim ve XX yaptım. Sadece read hakkı bile olsa şifre vermeyin. İsterseniz birbirinize özel mesaj ile gönderin.
hocam o proje deneme amaçlı. yani kısa süre içinde siteden sileceğim. :)

aldığın 1. hata prodede index yada default.aspx sayfasıolmamasına rağmen direk linkle girmiş olmandan kaynaklanıyor. yani faosoft.com değil faosoft.om/sayfaadi.aspx olarak kullanman lazım.

2.hata ise veritabanına yazma izni vermemenden kaynaklanıyor.
yani projede sorun yok
kamuran48
Üye

veritabanına yazma iznini nerden veriyorum.
paneldenmi ? iyi çalışmalar.
Kullanıcı avatarı
Fatih!
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Fatih! »

evet.
FileManager bölümüne gir. dosyaların tam karşısında kilit işareti bulunur. oraya tıkla. ALLOW kutucuklarını işaretle.
özelime attığın şifrelerle sitene upload ettiğin benim projenin veritabanına izin verdim. şuan çalışıyor.
bence seninhosting firma masum :)
kamuran48
Üye

http://www.benmsayfam.net/uyeol.aspx bu linkten üye olmayı dene yine hata veriyor.veri tabanına kayıt yaptırmıyor.bakabilirmisin.yazma izni hatası galiba.iyi çalışmalar.
Kullanıcı avatarı
Fatih!
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Fatih! »

Kod: Tümünü seç

Operation must use an updateable query. 
veritabanın yazma izninini kaldırmışsınq
kamuran48
Üye

sadece,
data dosyasınımı yazma izni vereceğiz yok sa tüm dosyalarımı vereceğiz.httpdocs un altındaki herşeyemi.
kamuran48
Üye

sadece,
data dosyasınımı yazma izni vereceğiz yok sa tüm dosyalarımı vereceğiz.httpdocs un altındaki herşeyemi.yine hata veriyor.hatayı gideremedim.yazma izni hatası.
En son kamuran48 tarafından 03 Mar 2006 11:39 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Fatih!
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Fatih! »

data
kamuran48
Üye

datadaki allowları işaretledim.ama yine üye kaydı yapamıyorum.