ini dosyasındakileri ms-dos'ta çalıştırma
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
ini dosyasındakileri ms-dos'ta çalıştırma
mrb arkdaşlar
.ini dosyasının içinde bulunan ifadeleri delphiden okutup ms-dos satırında çalıştırmam gerekiyor. bunu nasıl yapabilirim?
kolay gelsin
ii çalışmalar
.ini dosyasının içinde bulunan ifadeleri delphiden okutup ms-dos satırında çalıştırmam gerekiyor. bunu nasıl yapabilirim?
kolay gelsin
ii çalışmalar
mrb benim .ini dosyamın içinde aşağıdaki gibi komutlar var. ETA veritabanımı durdurup içindeki veritabanını sıkıştırıp yedeklemem gerekiyor. aşağıdaki kod bat dosyası içinde çalışıyor. fakat ini de olmadı. aynı şeyi ini de nasıl yapabilirim?
net stop mssqlserver
arj32 a -r C:\YEDEK\%1 d:\eta_ANT\*.*
NET START MSSQLSERVER
dosyayı shellexecute le çalıştırınca hiç bi sonuç vermiyor.
yani sıkıştırmıyor dosyayı.
başka nasıl bi yöntemle yapabilirim?

Kod: Tümünü seç
ShellExecute(0, 'open', pchar('a.ini'), nil, nil, SW_MAXIMIZE);
bende önceden bat dosyası yapmıştım. ama patron bat harici bişey olsun dedi. ini yle yap dedi. ini de olmuyo. dat denedim o da olmadı.
ona göre patronun fikrini değiştirmeye çalışcam. bat dosyası olursa boşu boşuna program yazmaya gerek yok dio. o da haklı. çünkü bat dosyası zaten direk çalışıyo. ve program yazmamızın bi anlamı kalmıyo.
bunlar harici bat gibi rahatlıkla çalıştırabileceğim bildiğiniz dosya formatı varmı?
ona göre patronun fikrini değiştirmeye çalışcam. bat dosyası olursa boşu boşuna program yazmaya gerek yok dio. o da haklı. çünkü bat dosyası zaten direk çalışıyo. ve program yazmamızın bi anlamı kalmıyo.
bunlar harici bat gibi rahatlıkla çalıştırabileceğim bildiğiniz dosya formatı varmı?
s.a.
o zaman çalıştırmadan önce uzantısını bat yap. çalıştırdıktan sonra geri değiştir.
yok üzerine iki kere tıklayıncada çalışsın diyosa o zaman kendine has bir uzantı ver yazacağın bir programla o uzantıyı ilişkilendir. program da dosyadaki satırları okuyup ona göre işlem yapsın.
yada patronunu ikna et..
kolay gelsin.
o zaman çalıştırmadan önce uzantısını bat yap. çalıştırdıktan sonra geri değiştir.
yok üzerine iki kere tıklayıncada çalışsın diyosa o zaman kendine has bir uzantı ver yazacağın bir programla o uzantıyı ilişkilendir. program da dosyadaki satırları okuyup ona göre işlem yapsın.
yada patronunu ikna et..

kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
a.s abi süpersin 
tmm dediğin gibi yaptım. dat dosyası gibi görünüyo. program da butona basınca aynı dosyayı yedek.bat olarak kaydedip onu çalıştırıyorum. programdan çıkarken de bat dosyasını silip çıkıyorum:) böylece de bat dosyasıyla çalıştığı da anlaşılmıyo.
:):)
tşk ederim ilgilenen herkese
kolay gelsin;)

tmm dediğin gibi yaptım. dat dosyası gibi görünüyo. program da butona basınca aynı dosyayı yedek.bat olarak kaydedip onu çalıştırıyorum. programdan çıkarken de bat dosyasını silip çıkıyorum:) böylece de bat dosyasıyla çalıştığı da anlaşılmıyo.

tşk ederim ilgilenen herkese
kolay gelsin;)