Programı hızlı(!) kapatmak
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Programı hızlı(!) kapatmak
Programım kapanmadan once bazı işlemler yapması açık dosyaalrı kapatması vs gerekiyor. Bunu sağlamak uzere formun OncloseQuery olayına bu işleri yazdım.
Ancak kullanıcı sağ üst köşedeki çarpı ile programı kapatmaya çalışırsa bir müddet donuyor hemen kapanamıyor. Bunun yerine bir buton koyup bu butonun işlevine "close" atarsam hiç sorun yok. hatta close den once mainform.visible:= false dersem daha güzel oluyor.
Gel gelelim müşteri çarpı ile kapatmak istiyor benim butonu sevmedi. Bu kıl durumu gşidermek için ne yapabilirim?
Sanırım böyle ufak bir sorunu çoktan aşmışsınızdır.
Saygılarımla
Ancak kullanıcı sağ üst köşedeki çarpı ile programı kapatmaya çalışırsa bir müddet donuyor hemen kapanamıyor. Bunun yerine bir buton koyup bu butonun işlevine "close" atarsam hiç sorun yok. hatta close den once mainform.visible:= false dersem daha güzel oluyor.
Gel gelelim müşteri çarpı ile kapatmak istiyor benim butonu sevmedi. Bu kıl durumu gşidermek için ne yapabilirim?
Sanırım böyle ufak bir sorunu çoktan aşmışsınızdır.
Saygılarımla
merhaba,
teknik olarak close metoduyla, köşedeki çarpı işareti arasında bir fark yok.
@heskin35 demişki
iyi çalışmalar.
teknik olarak close metoduyla, köşedeki çarpı işareti arasında bir fark yok.
@heskin35 demişki
eğer formun close olayına bir mesaj koyarsanız terminate yada halt komutlarının formclose hiç girmediğini görürsünüz.bu komutlar programın işleyişini kırarak uygulamayı sonlandırırlar.yani yapılması gerken son işlemleri yapmadan, belkide verilere zarar vererek uygulama sonlandırılır.İşlemlerin sonuna
application.terminate;
yazamayı denesen biraz hızlandırır mı acaba?
iyi çalışmalar.
Merhaba,
Belki yanlış anladım, belki de lafazanlık oluyor ama program kapanırken yapması gereken işleri onclose event ine yazmanız olmuyormu acaba. Çarpıyada bassa button ada bassa onclose tetikleneceği için işlemleri yapacaktır.
Kolay gelsin.
Belki yanlış anladım, belki de lafazanlık oluyor ama program kapanırken yapması gereken işleri onclose event ine yazmanız olmuyormu acaba. Çarpıyada bassa button ada bassa onclose tetikleneceği için işlemleri yapacaktır.
Kolay gelsin.
Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.
Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.

Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.