Primary key Dolarsa

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
meron06
Üye

Primary key Dolarsa

Mesaj gönderen meron06 »

Sel.Al.arkadaşlar.forumda aradım ama pek fazla bşey bulamadım.burda öğrenmek istediğim şey.fire bird vt de örneğin bi tablomuz var ve tablomuzda musterı_gen diye bi alanımız var bu alan otomatık artan alan.generatörle her kayıtta bir artırıyoruz.alnımızın tıpı integer şimdi integer alanında bi bitiş değeri var.bu bitiş değerine ulaşınca ne olacak.muhtemelen hata verecek .bunu nasıl engelleriz.yada böyle bi sorun oluşursa çözümü ne olur.bide arkadaşlar bigint integerdan dahamı büyük bi tip sınırı nedir .
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen aLonE CoDeR »

Double Procession kullanabilirsin..Mevcut bir veritabanı için böyle bi sıkıntı varsa alter işlemi sonuç getirmediği durumlarda veritabanını yenilemen gerekir.

Kolay gele..
ylmz
Üye

Mesaj gönderen ylmz »

merhaba,

bu alanın dolması için 2 milyardan fazla kayıt girmek gerekiyor.buda biraz zor.zaten o kadar çok kayıt olacak tabloların varsa projende firebird kullanmayı tekrar düşünmen gerekiyor.diyelim ki doldu bir tane daha field ekler onuda primary key yaparsın ve 2 milyar * 2 milyar tane daha kayıt girersin.

iyi çalışmalar.
ylmz
Üye

Mesaj gönderen ylmz »

merhaba,

merak ettim ve küçük bir hesap yaptım.Tablonun bir yılda dolması için günlük olarak 5.883.516 kayıt girilmesi gerekiyor.Eğer hiç ara vermeden hergün bir milyon kayıt girerlerse tablonun dolması için 2147 gün (yani 5,89 yıl) geçmesi lazım. :roll:
iyi çalışmalar.
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

BIGINT yeterince iyi bir primary key tipi olacaktır.
meron06
Üye

Mesaj gönderen meron06 »

tşk.ederim arkadaşlar.iyi çalışmalar.
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Selamlar,

6-7 yıldır SQL tabanlı VT'ler kullanıyorum her PK alanımı elimden geldiğince Integer'da tutmaya özen gösteriyorum. Daha da dolduran olmadı ! Dolduramazlar da. Sen de hesaplamışsın zaten günde 1 Milyon kayıt yapsalar, senede 365 Milyon Yapar, 2 Milyarı geçmeleri de 5-6 senelerini alır. O zamana kadar da elindeki programı yeni bir teknolojiye geçirmen gerekebilir :)

Kolay Gelsin
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/