Primary key Dolarsa
Primary key Dolarsa
Sel.Al.arkadaşlar.forumda aradım ama pek fazla bşey bulamadım.burda öğrenmek istediğim şey.fire bird vt de örneğin bi tablomuz var ve tablomuzda musterı_gen diye bi alanımız var bu alan otomatık artan alan.generatörle her kayıtta bir artırıyoruz.alnımızın tıpı integer şimdi integer alanında bi bitiş değeri var.bu bitiş değerine ulaşınca ne olacak.muhtemelen hata verecek .bunu nasıl engelleriz.yada böyle bi sorun oluşursa çözümü ne olur.bide arkadaşlar bigint integerdan dahamı büyük bi tip sınırı nedir .
-
- Kıdemli Üye
merhaba,
bu alanın dolması için 2 milyardan fazla kayıt girmek gerekiyor.buda biraz zor.zaten o kadar çok kayıt olacak tabloların varsa projende firebird kullanmayı tekrar düşünmen gerekiyor.diyelim ki doldu bir tane daha field ekler onuda primary key yaparsın ve 2 milyar * 2 milyar tane daha kayıt girersin.
iyi çalışmalar.
bu alanın dolması için 2 milyardan fazla kayıt girmek gerekiyor.buda biraz zor.zaten o kadar çok kayıt olacak tabloların varsa projende firebird kullanmayı tekrar düşünmen gerekiyor.diyelim ki doldu bir tane daha field ekler onuda primary key yaparsın ve 2 milyar * 2 milyar tane daha kayıt girersin.
iyi çalışmalar.
Selamlar,
6-7 yıldır SQL tabanlı VT'ler kullanıyorum her PK alanımı elimden geldiğince Integer'da tutmaya özen gösteriyorum. Daha da dolduran olmadı ! Dolduramazlar da. Sen de hesaplamışsın zaten günde 1 Milyon kayıt yapsalar, senede 365 Milyon Yapar, 2 Milyarı geçmeleri de 5-6 senelerini alır. O zamana kadar da elindeki programı yeni bir teknolojiye geçirmen gerekebilir
Kolay Gelsin
6-7 yıldır SQL tabanlı VT'ler kullanıyorum her PK alanımı elimden geldiğince Integer'da tutmaya özen gösteriyorum. Daha da dolduran olmadı ! Dolduramazlar da. Sen de hesaplamışsın zaten günde 1 Milyon kayıt yapsalar, senede 365 Milyon Yapar, 2 Milyarı geçmeleri de 5-6 senelerini alır. O zamana kadar da elindeki programı yeni bir teknolojiye geçirmen gerekebilir

Kolay Gelsin
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/