Form Dizaynı

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
loxka
Üye

Form Dizaynı

Mesaj gönderen loxka »

Hazırladığım programla ilgili herşeyi bitirdim ama gelin görünki, işin benim için en zor tarafı dizaynı kaldı. neyapıp ne ettiysem içime sindirmiş değilim, formu gördükçe içim daralıyor, yaptığım işten zevkim kaçıyor. Vel hasılı bu dizayn ve görsellikten hakikaten anlamıyorum.
Size sadece formun görüntüsünü göstersem bir fikir verebilirmisiniz.
sağ taraftaki butonları henüz nasıl yerleştireceğime karar veremediğimden biraz ecüş bücüş duruyor :) aldırmayın ..
Teşekkür ederim.
http://www.hangarci.com/resim/form.JPG
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Bence Edit'leri arasındaki boşluk çok fazla. Onun dışında dizilişleri gayet iyi.

Butonları bence ekranın üstünde veya altında tek satır olarak yap. Bir panlen üstüne dizersin. Her formda aynı standartta olursa kullanıcı kolay alışır. Ben genelde altı tercih ediyorum.

Kolay gelsin.
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Birkaç ekleme de benden:

Edit veya Combo ların boylarını farklı değil de aynı yap. Varsın kimine 2 karakter girilsin. Daha iyi görünecektir.

Önemli bir hatırlatma. Ekle ve Sil düğmelerini yan yana koymamaya çalış. Koyacaksan boşluk ver. Kullanıcı yanlışlıkla "Sil" e basabilir.
loxka
Üye

Mesaj gönderen loxka »

Hocam editlerin sayfaya tam yayılması gerekmiyor ozaman. Yani sağ taraftaki "SENET İŞLEMLERİ" ndeki editlerin aralığını en soldaki "HASTA İŞLEMLERİ"ndeki editler kadar mı yapayım. Ozaman sağda bir boşluk oluşmaz mı?
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Şimdi yeniden baktım. Herşeyi tek bir yerde göstermek zorunda değilsin. Tab'lara bölebilirsin. Formun bu sayede biraz daha ufalacak ve karmaşası azalacaktır.
loxka
Üye

Mesaj gönderen loxka »

aslına bakarsanız bunu bende düşündüm ama kullanıcının "herşey gözümün önünde olsun" takıntısı var, eziyeti ben çekiyorum haberi yok tabi :)
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Herşeyi kullanıcıya bırakmak kabul edilemez.
loxka
Üye

Mesaj gönderen loxka »

Kullanıcı "Patronunuzsa" kabul edilir :))
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Yine edilmez. İşin zor senin. Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
birden fazla senet oluyormu? olduğu zaman ne olur?
butonları birazz genişler aralarını aç.
sil butonu ekle ve kaydete yakın olmasın.
düğmeler (veya verilecek diğer komutlar için klavye kısayollarını göster(yoksa ekle -eklemek için en iyi yöntem popup menu ve popupmenunun shortcut ozelliği :wink: -))
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
shadowmann
Üye

Mesaj gönderen shadowmann »

bende bir iki şey ekleyim .
tarih alanlarında datetimepicker kullanılmalı
İleri geri ekle kayıt sil çok uzakta kalmış ad soyada. orta üstte hasta yazan yazının sağına bir yere yerleştirilmesi daha iyi olur.
Aynı grupboxtaki editlerin boyları aynı olsa güzel olur.
Ben grid kullanırken başlıkları ortalıyorum. ve kalın verdana 8 seçiyorum. Güzel görünüyor.
Hasta işlemleri Medikal işlemler ve diğer grup boxtaki edit vs lerin aralığı (dikey) farklı farklı. Hem kendi içlerinde hemde grupboxlar arasında.onları alignmenttan vertical space equally den yapabilirsin kolayca.
Çıkışın kendisi az daha formdan çıkacakmış. Bence bu kontrolleri aynı zamanda main menuden de yaptır.
Her zaman bir vâmuk-i azra olur alem bu ya,
Nev-be-nev efsaneler peydâ olur alem bu ya,
Kabz u bast kıl tefekkür aleminde ey gönül,
Vakt-i sermânın sonu, vakt-i germân olur alem bu ya...